ΤΟΠΙΚΑ

Ανεβαίνουν στα βάθρα ναυαγοσώστες στις ακτές του Δήμου Ν. Πηλίου

ανεβαίνουν-στα-βάθρα-ναυαγοσώστες-στ-814691

Αν όχι από σήμερα Κυριακή, το αργότερο αρχές της εβδομάδας θα ανέβουν στα βάθρα τους ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μολονότι η διαδικασία για την πρόσληψη ναυαγοσωστών είχε ολοκληρωθεί από τα μέσα Μαΐου, η φύλαξη των παραλιών δεν ξεκίνησε με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, καθώς άλλαξε το Προεδρικό Διάταγμα και οι όροι για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

Αρχικά ο δήμος είχε προϋπολογίσει ποσό 44.000 ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του. Ωστόσο μετά την αλλαγή του προεδρικού διατάγματος έπρεπε να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να εγκριθεί κονδύλι 95.000 ευρώ για τους ναυαγοσώστες.

Στις αλλαγές του Προεδρικού Διατάγματος που ανέβασαν το κόστος για τα δημοτικά ταμεία περιλαμβάνεται η επιμήκυνση της κολυμβητικής περιόδου έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η υποχρέωση του δήμου να έχει 5,5 μέτρων σκάφος εξοπλισμένο με απινιδωτή και με ξεχωριστό χειριστή και ναυαγοσώστη προκειμένου να περιπολεί στις ακτές.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ως πολυσύχναστες έχουν χαρακτηριστεί οι παραλίες Καλών Νερών, Κορώπης, Καληφτέρης, Αμποβού και Ξυνόβρυσης. Στη λίστα των πολυσύχναστων προστέθηκε από πέρυσι και η παραλία Ράμνος.

Πέρυσι οι παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου είχαν μείνει αφύλακτες, καθώς στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν κανείς δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Εξαιτίας μάλιστα της έλλειψης ναυαγοσωστών ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επιβαρύνθηκε με πρόστιμο 24.000 ευρώ περίπου. Τον μπελά τους όμως είχαν βρει και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στις παραλίες του δήμου που εν μέσω σεζόν έλαβαν… ραβασάκια από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να απολογηθούν γιατί δεν φρόντισαν για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις ακτές όπου δραστηριοποιούνται. Απειλούνταν μάλιστα και με πρόστιμα, και χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του δήμου στο Λιμεναρχείο για να σταματήσει η άδικη δίωξη των επιχειρηματιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου