ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσώστες μετά από δύο χρόνια

ναυαγοσώστες-μετά-από-δύο-χρόνια-16386

Μετά από δύο χρόνια στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα… εμφανιστούν ναυαγοσώστες. Η διαδικασία για την πρόσληψη ναυαγοσωστών -η απουσία των οποίων πέρυσι είχε στοιχήσει στα δημοτικά ταμεία πρόστιμο 24.000 ευρώ περίπου και είχε βάλει σε μπελάδες καταστηματάρχες- φέτος ολοκληρώνεται έγκαιρα και από την 1η Ιουνίου, με την επίσημη έναρξη της κολυμβητικής περιόδου αναμένεται οι πάντες να είναι στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ναυαγοσωστών ολοκληρώθηκε. Τρεις εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στον διαγωνισμό καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Επιλέχθηκε η πιο χαμηλή, και πλέον η διαδικασία, πριν οι ναυαγοσώστες ανεβούν στα βάθρα τους, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ως πολυσύχναστες, έχουν χαρακτηριστεί οι παραλίες Καλών Νερών, Κορώπης, Καληφτέρης, Αμποβού και Ξυνόβρυσης. Στη λίστα των πολυσύχναστων προστέθηκε από πέρυσι και η παραλία Ράμνος.

Για το θέμα της υποχρέωσης εγκατάστασης ναυαγοσωστών στις παραλίες ισχύουν τα εξής: «στις χαρακτηριζόμενες ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις υφίσταται εκ μέρους των εκάστοτε ΟΤΑ η υποχρέωση πρόσληψης ναυαγοσωστών σε αυτές, για το χρονικό διάστημα από 1/6/2017 έως και 31/8/2017 και για τις ώρες από 10:30 έως 17:30 καθημερινά».

Πέρυσι οι παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου είχαν μείνει αφύλακτες, καθώς στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν κανείς δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Εξαιτίας μάλιστα της έλλειψης ναυαγοσωστών ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επιβαρύνθηκε με πρόστιμο 24.000 ευρώ περίπου. Τον μπελά τους όμως είχαν βρει και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στις παραλίες του δήμου, που εν μέσω σεζόν έλαβαν… ραβασάκια από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να απολογηθούν, γιατί δεν φρόντισαν για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις ακτές όπου δραστηριοποιούνται. Απειλούνταν μάλιστα και με πρόστιμα και χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του δήμου στο Λιμεναρχείο για να σταματήσει η άδικη δίωξη των επιχειρηματιών.

Διάστρωση – καθαρισμός

Στο μεταξύ, ενόψει της επίσημης έναρξης της κολυμβητικής περιόδου, από τον δήμο έχει ξεκινήσει διάστρωση και καθαρισμός των παραλιών, προκειμένου οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές να μπορέσουν να αναπτύξουν ομπρελοκαθίσματα για την υποδοχή των λουόμενων.

«Τα πάντα γίνονται στο μέτρο του δυνατού, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού», σημείωσε ο κ. Νασιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου