ΤΟΠΙΚΑ

Βιωματικό σεμινάριο στη Μονή Πάου

βιωματικό-σεμινάριο-στη-μονή-πάου-16361

Διημερίδα – βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Πεποιθήσεις: πλέκοντας τη δική μας πραγματικότητα» πραγματοποιείται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από 26 έως 28 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο της Μονής Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες την ημέρα εργαστήριο πεποιθήσεων και εκφραστική κίνηση, σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο και δύο διανυκτερεύσεις στις 26 και 27 Μαΐου.

«Στο σεμινάριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε εικόνες ως μέσον πρόσβασης στην ασυνείδητη πεποίθηση που μας περιορίζει στην παρούσα φάση στη ζωή μας, κινητικό αυτοσχεδιασμό, συμβολισμό εκ των έσω όπως αναδύεται από το σώμα και ενεργή φαντασία για να εξερευνήσουμε και να αντιληφθούμε πώς η συγκεκριμένη πεποίθηση επηρεάζει το σώμα μας και την υγεία μας. Τέλος θα χρησιμοποιήσουμε μεθόδους της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας για τη χάραξη μιας νέας, ωφέλιμης πεποίθησης. Κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί πάνω σε μια περιοριστική προσωπική πεποίθηση την ημέρα του σεμιναρίου και να την αλλάξει. Ακριβώς όπως αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα την πραγματικότητα της ζωής μας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πεποιθήσεις μας, δηλαδή τα υπάρχοντα νευρωνικά μονοπάτια του εγκεφάλου μας, έτσι, αντίστοιχα μπορούμε να εγγράψουμε νέες θετικές πεποιθήσεις. Η πλαστικότητα του εγκεφάλου μάς επιτρέπει την εγκαθίδρυση νέων νευρωνικών συνάψεων και επομένως νέων τρόπων αντίληψης της πραγματικότητας», αναφέρει η υπεύθυνη του σεμιναρίου Αναστασία Νικολίτσα, χοροθεραπεύτρια, σωματική ψυχοθεραπεύτρια.

Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ελένη Ανδρέου.

Στο σεμινάριο υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2421074691, 6974 913763 και 6976 532025, το αργότερο μέχρι 21 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου