ΤΟΠΙΚΑ

Πανσυνταχιουχική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη στον Βόλο

πανσυνταχιουχική-κινητοποίηση-την-ε-40500

Στο δρόμο βγαίνουν και πάλι οι συνταξιούχοι εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές συντάξεων. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει την ερχόμενη Πέμπτη στις 10.30 το πρωί πραγματοποιούν πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου απέναντι από το δημαρχείο του Βόλου.

Εκπρόσωποι των συνταξιούχων (Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας (ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ)- ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) ΝΑΤ-ΑΓΕΤ) σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων, ώστε να εκφράσουν, όπως τονίστηκε και χθες, την αντίθεσή τους απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

-Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

-Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

-Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το συνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

-Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες –επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

-Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης.

-Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου