ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο συνταξιούχοι για την περικοπή του επικουρικού

στον-δρόμο-συνταξιούχοι-για-την-περικ-45492

Διαμαρτυρία για την περικοπή του επικουρικού επιδόματος πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας στην οδό Ιάσονος στον Βόλο.

Οι συνταξιούχοι τραπεζικοί διαμαρτύρονται καθώς η τράπεζα σταμάτησε να χρηματοδοτεί τον ειδικό λογαριασμό επικούρισης (ΛΕΠΕΤΕ), αφήνοντας στον αέρα τουλάχιστον 250 συνταξιούχους στη Μαγνησία και 16.500 άτομα πανελλαδικά, που απαντούν με νομικές κινήσεις κατά της διοίκησης και κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κουτσός, «μέσα στον ορυμαγδό των κουρεμάτων, των φόρων, της δυσβάσταχτης όλης κατάστασης, έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα για 16.500 οικογένειες που “τσακίζονται”, καθώς το επικουρικό τους σχεδόν εκμηδενίζεται. Πρόκειται για χρήματα από τις εισφορές που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δυστυχώς πληρώνουν την κακοδιοίκηση και την κακή διαχείριση που έγινε».

Ο σύλλογος των συνταξιούχων της Εθνικής έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε, όπως υπογραμμίζεται, «να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του πόντιου Πιλάτου και να επιβάλλει τη νομιμότητα», καθώς ο λογαριασμός επικούρησης είναι εγγυημένων παροχών, ενώ επί μία δεκαετία που παρουσιάστηκε με ευθύνη της τράπεζας το οργανικό έλλειμμα, όλες οι διοικήσεις του συλλόγου πλήρωναν κανονικά τις εισφορές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου