ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

στον-βόλο-ο-αρχηγός-της-ελ-ασ-και-ο-γ-γ-δη-44235

Τον Βόλο επισκέπτονται σήμερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Οι κ. κ. Αναγνωστάκης, Τσουβάλας θα παραβρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων που θα πραγματοποιηθούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας σήμερα στις 9.30 το πρωί.

Ακολούθως θα παραστούν στα εγκαίνια λειτουργίας της νέας στέγης του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου στο ανακαινισμένο κλασικό κτίριο του Ειρηνοδικείου Μηλεών.

Η έκθεση κειμηλίων που καταγράφει την ιστορία ενός και πλέον αιώνα των αστυνομικών σωμάτων, με έμφαση στη Μαγνησία, είχε ανοίξει τις πύλες της τον περασμένο Οκτώβριο και θα εγκαινιαστεί επίσημα σήμερα.

Η έκθεση καλύπτει την περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Μία από τις πιο παλιές στολές χρονολογείται το 1930, και ανήκε στον χωροφύλακα Κωνσταντίνο Κατσιφό.

Όλα τα κειμήλια της έκθεσης αποτυπώνουν ανάγλυφα την ιστορική διαδρομή των αστυνομικών Σωμάτων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μαγνησία.

Σήμερα όμως, είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς στη 1.30 το μεσημέρι θα εγκαινιαστεί και η νέα στέγη του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Το Αστυνομικό Τμήμα λειτουργεί στα νέα του γραφεία ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν διαδικασίες από συνεργεία του δήμου τα οποία φρόντισαν για επισκευές, ελαιοχρωματισμούς και διαρρυθμίσεις. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, και μαζί η μεταστέγαση της αστυνομίας, η οποία πλέον στεγάζεται σε έναν αξιοπρεπή χώρο.

Το προηγούμενο οίκημα όπου στεγαζόταν το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών -νυν Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου- είχε κριθεί ακατάλληλο για μύριους λόγους καθώς δεν διέθετε ούτε χώρους αναμονής πολιτών, ούτε χώρο για γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, ούτε χώρο για αποθήκη οπλισμού.

Το Αστυνομικό Τμήμα δεν είχε επίσης χώρους για αποθήκη υλικού και αρχείων, για αποδυτήρια προσωπικού, για στάθμευση υπηρεσιακών οχημάτων και οχημάτων των πολιτών που προσέρχονταν για την εξυπηρέτησή τους.

Σήμερα στεγάζεται σε έναν αξιοπρεπή χώρο, ανθρώπινο, και για την Αστυνομία και για τους πολίτες που εξυπηρετούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου