ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αναζητούν έδρα διδασκαλίας

χιλιάδες-αδιόριστοι-εκπαιδευτικοί-α-50630

Θέση στο δημόσιο σχολείο και στην έδρα διδασκαλίας διεκδικούν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για την ένταξη αδιόριστων εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών, μέσα από τους οποίους θα γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη λειτουργικών κυρίως κενών για το νέο σχολικό έτος. Από την ένταξη στους πίνακες αποκλείονται οι τελειόφοιτοι των παιδαγωγικών τμημάτων, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, πέρυσι είχαν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα περίπου 110.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Από αυτούς μόλις οι 20.000 απορροφήθηκαν στα δημόσια σχολεία, το 80% περίπου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και το 20% μέσω προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Στη Μαγνησία και στην πρωτοβάθμια απορροφήθηκαν 117 εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής, που κλήθηκαν να καλύψουν όχι μόνο λειτουργικά αλλά και οργανικά κενά, όπως για παράδειγμα 46 οργανικά κενά στην ειδική αγωγή όπου δεν έχει γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός.

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για την ένταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών απ’ όπου θα γίνουν οι προσλήψεις για το νέο σχολικό έτος.

Η προθεσμία σύμφωνα με την πρόσκληση εκπνέει στις 30 Απριλίου και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/). Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καλεί τους υποψηφίους που πρόκειται να καταθέσουν δικαιολογητικά για την καταχώρισή τους στον ηλεκτρονικό τους φάκελο να προσέρχονται στα γραφεία στον 6ο όροφο καθημερινά κατά τις ώρες από 8:30π.μ. έως 1:30π.μ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εκπαιδευτικοί:

-των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ78, ΠΕ79.01, ΠΕ79.02 ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90, ΠΕ91, ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, ΔΕ01 και ΔΕ02 (υποβάλουν αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σχολ. έτους 2018-2019)

– εμπειροτέχνες ιδιώτες (υποβάλουν αίτηση για ένταξη σε πίνακα ωρομισθίων μουσικών ειδικεύσεων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία, σχολ. έτους 2018-2019) και

-εκπαιδευτικοί ΕΑΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκουν σε όλους τους προβλεπόμενους από τις ισχύουσες διατάξεις κλάδους γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στην ΕΑΕ, να υποβάλουν αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την ένταξή τους στους οικείους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Κύριους ή Επικουρικούς), σχολικού έτους 2018-2019.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των περιοχών προτίμησης θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αποκλείονται οι τελειόφοιτοι φοιτητές

Από τους πίνακες, φέτος για δεύτερη χρονιά αποκλείονται οι τελειόφοιτοι των παιδαγωγικών τμημάτων.

Επειδή η διαδικασία γίνεται νωρίτερα και οι φοιτητές αποφοιτούν τον Ιούνιο, αποκλείονται για έναν ολόκληρο χρόνο από τους πίνακες αναπληρωτών.

Ηδη στα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την υποχρεωτική ανεργία ενός έτους, κάτι που έχουν μεταφέρει και προς τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από Δευτέρα ειδικό προσωπικό

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, γίνεται γνωστό ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

Συγκεκριμένα καλούνται όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι και ανήκουν στους κλάδους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για

– τις δομές της Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ, ΕΔΕΑΥ, ΚΕΔΔΥ),

-για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες γενικής και

-για την άσκηση καθηκόντων σε σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2018-2019, να υποβάλουν αίτηση μόνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο επίσημα εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγιση του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από Δευτέρα 16-04-2018 μέχρι και Παρασκευή 27-04-2018.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου