ΤΟΠΙΚΑ

Τα παιδιά λουλούδιασαν την είσοδο του «Κούκου»

τα-παιδιά-λουλούδιασαν-την-είσοδο-του-58569

Χρώματα και αρώματα από τα καλλωπιστικά φυτά του συνεταιρισμού «Ηλιοτρόπια» γέμισε το μικρό πάρκο στην είσοδο του Κοιμητηρίου «Κούκος». Τα ίδια τα παιδιά του συνεταιρισμού σε ρόλο… κηπουρού φύτεψαν τα λουλούδια ομορφαίνοντας τον χώρο και στέλνοντας μήνυμα ότι μπορούν να αποτελέσουν ισότιμα μέλη στην αγορά εργασίας εφόσον τους δοθεί η ευκαιρία.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Βόλου έκανε προμήθεια χιλίων ευρώ σε λουλούδια από τον συνεταιρισμό «Ηλιοτρόπια», στηρίζοντας εμπράκτως τα άτομα με αναπηρίες και την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κοιμητηρίων, Χρήστου Στεφόπουλου, επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός για την προμήθεια των καλλωπιστικών φυτών, τα οποία φύτεψαν τα ίδια τα παιδιά στο παρτέρι έξω από το κοιμητήριο «Κούκος» ομορφαίνοντας την πύλη εισόδου.

Για την αγορά των λουλουδιών δαπανήθηκε ποσό 1.000 ευρώ και χθες ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Κλεάνθης Πράττος, με τέσσερα παιδιά από τα «Ηλιοτρόπια» φρόντισαν όχι μόνο να παραδώσουν την… παραγγελία στον κ. Στεφόπουλο αλλά και να φυτέψουν τα λουλούδια στο παρτέρι στην είσοδο του «Κούκου» με την πολύτιμη συνδρομή στελεχών της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου, παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου, Απ. Μαλαματίνη.

«Καθιερώνεται ως θεσμός πλέον, τα παιδιά από τα Ηλιοτρόπια να αναλαμβάνουν τον εξωραϊσμό του πάρκου μπροστά από το κοιμητήριο Κούκος. Στηρίζουμε εμπράκτως τον συνεταιρισμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς όλους ενόψει των γιορτών του Πάσχα, να επισκεφθούν το Βαγόνι στην πλατεία Πανεπιστημίου και να προμηθευτούν από εκεί ένα μικρό δωράκι ή τη λαμπάδα για την Ανάσταση, στηρίζοντας τους σκοπούς του συνεταιρισμού», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων, Χρήστος Στεφόπουλος.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόλου και όλες τις υπηρεσίες για τη στήριξη που παρέχουν στον συνεταιρισμό», ανέφερε ο κ. Πράττος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες ενόψει του Πάσχα, να επισκεφθούν το «Βαγόνι» στην πλατεία Πανεπιστημίου και να γνωρίσουν τα παιδιά και τα προϊόντα που παράγουν στηρίζοντάς τα με αγορές σε λαμπάδες και άλλα πασχαλινά είδη, σε λουλούδια και κοσμήματα.

Ο συνεταιρισμός ξεκίνησε το 2009 και στους κόλπους του απασχολούνται εννέα παιδιά με αναπηρίες εκ των οποίων επτά στα θερμοκήπια και δύο στο Βαγόνι όπου λειτουργεί το πωλητήριο – εκθετήριο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου