ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πυρά κατά διευθύντριας σχολείου

νέα-πυρά-κατά-διευθύντριας-σχολείου-69350

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στον απόηχο απαγόρευσης από τη διευθύντρια, εισόδου στο σχολείο συνδικαλιστών.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων, η Αγωνιστική Συσπείρωση αναφέρει:

«Στις 15 Μαρτίου δεν ήταν η πρώτη φορά που η διευθύντρια στεκόταν εμπόδιο στην ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά την προηγούμενη φορά «δεν της είχε περάσει».

Η επίσκεψη όχι μόνο δεν ήταν σε ώρα μαθήματος, αλλά, όπως επιβεβαιώνουν συνάδελφοι του προσωπικού του Σχολείου, οι αναπληρωτές ήταν συγκεντρωμένοι στην κουζίνα του Σχολείου, για να συζητήσουν τη συμμετοχή στην απεργία της 16ης Μαρτίου, στην οποία κουβέντα, μάλιστα, παρενέβη η διευθύντρια επιμένοντας πως δεν επρόκειτο για απεργία αλλά για στάση εργασίας (!), άρα δεν μπορούσαν να μεταβούν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας με το λεωφορείο που δρομολογούσε ο Σύλλογός μας (!).

Αν «τη συγκεκριμένη ημέρα επικρατούσαν ειδικές συνθήκες στο σχολείο (ιδιαίτερη αναστάτωση μαθητών-γονέων)», θα μπορούσε να εξηγηθεί στις εκπροσώπους της Α.Σ.Ε, να κληθούν να περάσουν σε άλλη στιγμή και όχι να σταλεί, αρχικώς, ο επιστάτης Γενικών Καθηκόντων, για να τις κλείσει την πόρτα «στα μούτρα».

Τέλος, όπως συνάδελφοι του προσωπικού του Σχολείου μαρτυρούν, δεν πρόκειται για απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων, γιατί, πολύ απλά, δεν συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων, παρά η ίδια η κα διευθύντρια συνέταξε την ανακοίνωση και, εν συνεχεία, την περιέφερε για υπογραφές. Θεωρούμε πως δεν επρόκειτο για κάποια «δύσκολη προσωπική στιγμή» της, για να χρειάζεται «να βάλει μπροστά» τον Σύλλογο Διδασκόντων. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η στάση της, κατά τη γνώμη μας, απηχεί την άποψή της για τον στόχο του δυναμώματος των αγώνων και της οργάνωσης των συναδέλφων. Σε αυτό το σημείο ασκείται κριτική από την παράταξή μας και σε αυτό περιορίζεται, άρα η ανακοίνωσή της δεν απαντά στα καταγγελλόμενα επί της ουσίας. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να πιστεύουμε πως το ατυχές περιστατικό απόπειρας παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης αφενός δεν θα επαναληφθεί και αφετέρου δεν θα βρει μιμητές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου