ΤΟΠΙΚΑ

Σε κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι της Μαγνησίας

σε-κινητοποιήσεις-οι-δάσκαλοι-της-μαγ-100603

Στην πανελλήνια κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που διεκδικούν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στα σχολεία, συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο σύλλογος έχει προκηρύξει για αύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου, τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να λάβουν μέρος στο πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στον Βόλο το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στη μία το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

«Ο συνδυασμός των ελάχιστων συνταξιοδοτήσεων με τους μηδενικούς διορισμούς των τελευταίων μνημονιακών χρόνων στην εκπαίδευση, έχουν απογυμνώσει από προσωπικό το δημόσιο σχολείο. Η εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη στέγασή τους και η άνιση αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά τους (άδειες κύησης-ανατροφής κ.ά.) αποτελούν κορυφαία ζητήματα που κάθε χρόνο εντείνονται. Πάγιο αίτημα της Δ.Ο.Ε. ήταν και συνεχίζει να είναι η πραγματοποίηση μόνιμων, μαζικών διορισμών για όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, αίτημα αιχμής για τους δασκάλους είναι οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση καθώς και η επίλυση των σοβαρών ζητημάτων του κλάδου που παραμένουν ανοιχτά», τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή έχει προκηρύξει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου