ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς καθαριότητα σήμερα τα σχολεία, λόγω απεργίας

χωρίς-καθαριότητα-σήμερα-τα-σχολεία-λ-121905

Στην πανελλαδική απεργία σχολικών καθαριστριών – καθαριστών, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για σήμερα 12 Φεβρουαρίου, συμμετέχει το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας.

«Κάθε χρόνο, κάθε σχολικό έτος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται στον αέρα! Δε γνωρίζουν αν θα έχουν εργασία τον επόμενο χρόνο, πληρώνονται με άθλιους μισθούς, αντιμετωπίζουν συνεχώς κύματα μειώσεων στα δεδουλευμένα, υπάρχει απλήρωτη εργασία, η εντατικοποίηση πιάνει κόκκινο. Οι συμβάσεις έργου αποτελούν το κυρίαρχο καθεστώς εδώ και χρόνια στα σχολεία. Οι δεκάμηνες συμβάσεις έργου, που αρχίζουν και τελειώνουν μαζί με τη σχολική χρονιά και οι άθλιοι μισθοί που βρίσκονται στην πλειοψηφία τους κάτω από 400 ευρώ, καθώς το ύψος τους υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζονται, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υπόλοιποι χώροι των σχολείων όπως οι αναρίθμητες αίθουσες εργαστηρίων αλλά και οι βοηθητικοί και αύλειοι χώροι, τα γραφεία καθηγητών και οι τουαλέτες, αποτελούν τον κανόνα στον κλάδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να οργανώσουν το επόμενο βήμα μας, αμέσως μετά την απεργία. «Να οργανωθεί μέτωπο για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και εργολάβους, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στήριξη από το «Μήτσος Παπαρήγας»

Τη συμπαράσταση, τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στη σημερινή πανελλαδική απεργία των σχολικών καθαριστριών-ών εκφράζει μέσω ανακοίνωση το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Όπως αναφέρει, «το καθεστώς ομηρίας και κοροϊδίας χιλιάδων συμβασιούχων σχολικών καθαριστριώνών πανελλαδικά πρέπει να τελειώσει.

Άμεση ανάγκη η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ανάγκη που έχει να κάνει και με την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας, ζήτημα που αφορά το σύνολο της σχολικής κοινότητας εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου