Διάκριση μαθήτριας του 20ου Δ.Σ. Βόλου σε διαγωνισμό ποιημάτων

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-20, 20:17:04
Διάκριση μαθήτριας του 20ου Δ.Σ. Βόλου σε διαγωνισμό ποιημάτων

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Διαγωνισμού Haiku που διοργανώνεται από την Διεθνή Επιτροπή Καθηγητών Γαλλικής (FIPF) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Apf), η αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης στην Ελλάδα απένειμε Ειδικό Βραβείο για την κατηγορία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην μαθήτρια του 20ου Δ.Σ.Βόλου Ραφαέλλα Μπότσοβα.

Ο Διαγωνισμός Haiku διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους παραπάνω φορείς.

Το Haiku είναι σύντομο ποίημα ιαπωνικής προέλευσης. Είναι 17σύλλαβο και αποτελείται από τρεις στίχους στους οποίους οι συλλαβές έχουν τη διάταξη: 5 - 7 – 5. Εξυμνεί τη φύση και εκφράζει ένα φευγαλέο συναίσθημα.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Σχολείου μυήθηκαν από την καθηγήτρια γαλλικών Ευδοκία Αραμπατζή στη συγγραφή αυτού του είδους ποίησης και ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και την έμπνευσή τους. Έγραψαν πολύ όμορφα ποιήματα απ’ τα οποία επιλέγησαν τέσσερα για να  μας εκπροσωπήσουν.

Το ποίημα της Ραφαέλλας Μπότσοβα, που μιλάει για την αγάπη και τη φιλία, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου συγχαίρουν την μαθήτρια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=