ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν Πρωτοχρονιά χωρίς ευρώ

εκαναν-πρωτοχρονιά-χωρίς-ευρώ-175490

Πρωτοχρονιά χωρίς… ευρώ έκαναν επτά εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολούνται στις ταφές-εκταφές στον Κούκο.

Οι συμβάσεις των επτά εργαζομένων είχαν λήξει και δεν επρόκειτο να παραταθούν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί πράσινο φως για την παράταση των συμβάσεων έως 31 Μαρτίου, οπότε και θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, και το οποίο θα πληρώνεται μέσα από τα δημοτικά ταμεία.

Το σύνολο των συμβασιούχων-παρατασιούχων πληρώνεται κανονικά από τον περασμένο Ιούλιο έως και σήμερα για τις υπηρεσίες που προσφέρει, με εξαίρεση του επτά εργαζόμενους, τα εντάλματα πληρωμής των οποίων απορρίφθηκαν από τον Επίτροπο.

«Η υπόθεση είναι πλέον στο Ελεγκτικό Συνέδριο και πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν. Το θέμα θα μπορούσε να είχε επιλυθεί με μια απλή εγκύκλιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται σε ανταποδοτική υπηρεσία. Δυστυχώς οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται επί μήνες. Εμείς είμαστε έτοιμοι μόλις βγει η απόφαση να στείλουμε τα εντάλματα και να προχωρήσουμε στην πληρωμή τους. Προς το παρόν είμαστε με δεμένα χέρια. Σημειώνω ότι στον Δήμο Πατρέων όπου επίσης υπάρχει διεύθυνση κοιμητηρίων, οι συμβασιούχοι πληρώνονται κανονικά. Στη Θεσσαλονίκη, οι μισοί πληρώνονται οι άλλοι μισοί όχι, γιατί τα εντάλματα πέρασαν από διαφορετικούς επιτρόπους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος κοιμητηρίων, Χρήστος Στεφόπουλος.

Χθες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Κούκο, όπου καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, περιμένοντας να δικαιωθούν και να δουν επιτέλους το χρώμα του χρήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου