ΤΟΠΙΚΑ

Κονδύλι 1,5 εκατ. για εκχιονισμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

κονδύλι-15-εκατ-για-εκχιονισμό-από-την-π-223432

Αυξημένο κατά 500.000 ευρώ είναι το ποσό που εξασφάλισε φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη των αποχιονισμών στη διάρκεια του χειμώνα, το οποίο μεταφράζεται συνολικά σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε εργολαβία που αφορούσε τον καθαρισμό έξι υδατορεμάτων, με βασικά όσα βρίσκονται στην πόλη του Βόλου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία που αφορά δέκα επιπλέον χείμαρρους. Τα παραπάνω υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφερόμενη στο πλάνο προετοιμασίας που υπάρχει για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Η ίδια επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά και των αντιπλημμυρικών έργων στον Κραυσίδωνα από την Περιφέρεια, «η πόλη του Βόλου έχει πλέον θωρακιστεί, έχει δοκιμαστεί σε πολύ έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες και έχει αποδειχθεί ότι δεν κινδύνευσε καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας υπενθύμισε, εξάλλου, ότι είναι σημαντική και αναγκαία η συνεισφορά τόσο των δήμων όσο και της Κτηματικής Υπηρεσίας στους τομείς ευθύνης τους. «Στις εκβολές των ποταμών, που παρουσιάζεται πολύ μεγάλο πρόβλημα και χρειάζεται αμμοληψία, είναι υπεύθυνη η Κτηματική, ενώ μέσα στους ιστούς είναι υπεύθυνοι οι δήμοι, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνδράμουμε στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου