ΤΟΠΙΚΑ

Ο τολμών… περνά από τις διαβάσεις σε Ζάχου και Αλαμάνας

ο-τολμών-περνά-από-τις-διαβάσεις-σε-ζά-250788

Ο τολμών… περνούσε χθες από τις ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ, στη Ζάχου και την Αλαμάνας, όπου οι μπάρες και τα ηχητικά φανάρια ήταν για μία ακόμη φορά χαλασμένα. Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στις ατέλειωτες ουρές που δημιουργήθηκαν πίσω από τις κατεβασμένες μπάρες, ενώ όσοι περνούσαν το έκαναν με κίνδυνο της ζωής τους, σε περίπτωση διέλευσης αμαξοστοιχίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πριν από δύο περίπου μήνες, το ηχητικό σύστημα προειδοποίησης και οι μπάρες στην ισόπεδη διάβαση της Ζάχου είχαν μείνει εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ταλαιπωρώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς που διέρχονταν από το σημείο.

Χθες, από τις 12 περίπου το μεσημέρι, οι αντοχές των οδηγών δοκιμάστηκαν ξανά. Οι μπάρες ήταν κατεβασμένες και το ηχητικό σύστημα προειδοποιούσε για τη διέλευση αμαξοστοιχίας.

Οι οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους, περίμεναν και περίμεναν πίσω από τις κατεβασμένες μπάρες. Ουρές ατέλειωτες δημιουργήθηκαν στους δρόμους και δεν έλειψε ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση. Αρχισαν τα κορναρίσματα οι φωνές…

Ενας-ένας οι οδηγοί περνούσαν από τη διάβαση ελέγχοντας μήπως διέρχεται αμαξοστοιχία. Μέχρι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα, επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Μάρτυρας των συχνών προβλημάτων στη διάβαση του ΟΣΕ, καταστηματάρχης της περιοχής, ο κ. Νίκος Γεωργιάδης, που μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ανέφερε: «πάρα πολύ συχνά σημειώνονται βλάβες στην ισόπεδη διάβαση. Οι μπάρες παραμένουν κατεβασμένες και δημιουργείται κομφούζιο: ουρές, κορναρίσματα, φωνές, αγανάκτηση. Ο ΟΣΕ αργεί να πάρει είδηση τι γίνεται, και τα προβλήματα δεν λείπουν. Κάθεσαι μπροστά στην κατεβασμένη μπάρα και λες, «να περάσω, να μην περάσω;». Περιμένεις, περιμένεις και στο τέλος, με κίνδυνο της ζωής σου περνάς. Γενικά ισχύει το «ο τολμών περνά». Επειδή οι βλάβες είναι πολύ συχνές, ο ΟΣΕ θα πρέπει κάτι να κάνει. Ή να αλλάξει το σύστημα ή να βάλει έναν υπάλληλο στο σημείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου