ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές των ΕΠΑΛ από βοηθοί φαρμακείου… αισθητικοί

μαθητές-των-επαλ-από-βοηθοί-φαρμακείο-278610

Σε αλλαγή… πλεύσης υποχρεώθηκαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που παρακολουθούσαν μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα στις ειδικότητες «τεχνικός ψύξης κλιματισμού και αερισμού» και «βοηθός φαρμακείου».

Η μη έγκριση των ειδικοτήτων, επειδή δεν συμπληρωνόταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών, οδήγησε 12 παιδιά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: ή να αλλάξουν σχολείο ή ειδικότητα.

Οι μαθητές της ειδικότητας ψυκτικών, αν ήθελαν να συνεχίσουν μαθήματα στην συγκεκριμένη ειδικότητα θα έπρεπε να πάνε στο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Πέντε από τους επτά επέλεξαν την ειδικότητα μηχανολογίας εγκαταστάσεων και κατασκευών, ενώ δύο ακόμη κατευθύνθηκαν και παρακολουθούν ήδη μαθήματα στην ειδικότητα θερμοϋδραυλικών.

Οι πέντε μαθητές της ειδικότητας βοηθός φαρμακείου εντάχθηκαν στην ειδικότητα αισθητικής τέχνης!

Τα μαθήματα στις νέες ειδικότητες έχουν ξεκινήσει για τους 12 μαθητές, που δεν ήθελαν να αλλάξουν σχολείο και αναγκαστικά άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό. «Υπάρχει η δυνατότητα μόλις ολοκληρώσουν, να παρακολουθήσουν άλλο ένα χρόνο μαθήματα στην παλιά τους ειδικότητα και να βγάλουν και δεύτερο πτυχίο», εξήγησε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Κόκκινος.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου δεν συμπληρώνεται τμήμα για την ειδικότητα «τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής», οι μαθητές έχουν ήδη παραλάβει έντυπα αιτήσεων από τη διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου είτε να δηλώσουν νέα ειδικότητα και να ενταχθούν σε αντίστοιχο τμήμα, είτε να αλλάξουν σχολείο.

Μαθητές του σχολείου που φοιτούν στην Α’ τάξη και ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τον τομέα της πληροφορικής, μετά τις εξελίξεις δηλώνουν αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το ΕΠΑΛ και από το νέο σχολικό έτος να πάνε σε γενικό λύκειο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Γιάννης Οικονομίδης, ο τομέας της πληροφορικής δεν καταργείται για το σχολείο. Έχει εγκριθεί η λειτουργία του. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην ειδικότητα, όπου δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου