ΤΟΠΙΚΑ

Χάθηκαν… στη διαδρομή θέσεις μαθητείας στα ΕΠΑΛ

χάθηκαν-στη-διαδρομή-θέσεις-μαθητεί-281540

Στα μονοπάτια της γραφειοκρατίας φαίνεται να… χάθηκαν προσωρινά θέσεις μαθητείας για αποφοίτους των ΕΠΑΛ του νομού, που θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη φάση του προγράμματος για να μπορέσουν να ακολουθήσουν μια εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας.

Κάτοχοι απολυτηρίων των ΕΠΑΛ το τελευταίο διάστημα, που προσέρχονταν στα σχολεία τους και εκδήλωναν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο θεσμό της μαθητείας, αναζητώντας πληροφορίες για τις θέσεις που ανοίγουν, έμειναν… ξεκρέμαστοι, γιατί οι θέσεις δεν «άνοιξαν».

Φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα στο νομό που αρχικά είχαν δηλώσει ενδιαφέρον απασχόλησης αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε διάφορες ειδικότητες μέσω του θεσμού της μαθητείας, δεν κατάφεραν να «ανοίξουν» τις θέσεις, σε κάποιες περιπτώσεις λόγω λαθών, σε κάποιες άλλες λόγω γραφειοκρατίας και σε μερικές λόγω… ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου προσλήφθηκε το απαιτούμενο προσωπικό.

Οι μοναδικές θέσεις μαθητείας που άνοιξαν για αποφοίτους είναι έξι στον αριθμό και αφορούν στην ειδικότητα του ΕΠΑΛ Βελεστίνου «υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι και ήδη ο αριθμός των αποφοίτων που καταθέτουν αιτήσεις είναι ικανοποιητικός.

Οι υπόλοιπες ειδικότητες και οι απόφοιτοι θα πρέπει να περιμένουν τη νέα προκήρυξη, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. ή/και Εργαστηριακό Κέντρο (μία φορά την εβδομάδα) και «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις ημέρες.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται αποζημίωση που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας».

Οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων της Β΄ φάσης εφαρμογής του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας http://thess.pde.sch.gr, τις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καθώς και να ενημερωθούν από τα αρμόδια ΕΠΑ.Λ. που συμπεριλαμβάνονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου