ΤΟΠΙΚΑ

Ξέμειναν στη στεριά… 150 επιβάτες για Σποράδες

ξέμειναν-στη-στεριά-150-επιβάτες-για-σπ-460167

«Μπλόκο» στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Flying Cat‎ 6 για Βόρειες Σποράδες από απεργούς της ΠΝΟ. Εκατόν πενήντα περίπου επιβάτες δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για τον προορισμό τους. Μετά από διαβουλεύσεις ωστόσο και με δεδομένο ότι η απεργία λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, το δρομολόγιο θα γίνει στις 8 το βράδυ, τέσσερις ώρες πριν τη λήξη της κινητοποίησης.

Ειδικότερα, με τα εισιτήρια και τις βαλίτσες στα χέρια, έμειναν περισσότερο από 150 επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για τις Σποράδες με το δρομολόγιο του, Flying Cat‎ σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι.

Οι απεργοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτεργατών που βρίσκονται σε δεύτερη 48ωρη κινητοποίηση, δεν επέτρεψαν τον απόπλου του. Στο λιμάνι επικράτησε ένταση.

Οι απεργοί έγιναν αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους επιβάτες που ζητούσαν να γίνει το δρομολόγιο, επικαλούμενοι το γεγονός ότι είχαν βγάλει εισιτήριο και πως θα έπρεπε να φτάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Επί μία ώρα και πλέον ήταν σε εξέλιξη «διαπραγματεύσεις» μεταξύ επιβατών και απεργών, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

Οι δυνάμεις του λιμενικού με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Βόλου Μανώλη Κανάλη, υποχρεώθηκαν αρκετές φορές να παρέμβουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Στο λιμάνι είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες με τις βαλίτσες στα χέρια μέσα στον ήλιο να περιμένουν μήπως και το flying ξεκινήσει για τις Σποράδες και τα ταξί να ξεφορτώνουν διαρκώς κόσμο που τελικά έμεινε με τα εισιτήρια στα χέρια.

Ο γγ της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Γιάννης Μαγγανάς, από νωρίς βρίσκονταν στο λιμάνι μαζί με άλλους συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ, της ΠΝΟ αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία.

«Κατανοούμε την ταλαιπωρία του κόσμου, όμως και εμείς ως κλάδος δίνουμε μία μεγάλη μάχη γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα» υπογράμμισε στο taxydromos.gr ο κ. Γ. Μαγγανάς.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του απεργοί, μπροστά στην πίεση που δέχτηκαν και με δεδομένο ότι η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα, αντιπρότειναν μετά από διαβουλεύσεις και με την Αθήνα, όπως και θα γίνει τελικά, το δρομολόγιο να πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ.

Αρχικά μόλις ανακοινώθηκε η αντιπρόταση, μεταξύ των επιβατών υπήρξε μεγάλη δυσφορία. Ορισμένοι μάλιστα αποδοκίμασαν λεκτικά τους απεργούς, ωστόσο η ένταση εκτονώθηκε σταδιακά και οι περισσότεροι αποχώρησαν με τις βαλίτσες στα χέρια και τα εισιτήρια που θα τους οδηγήσουν στον προορισμό τους με αρκετές ώρες φυσικά καθυστέρηση… αφού το δρομολόγιο θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Βόλου στις 8 το βράδυ και υπολογίζεται ότι θα φτάσει στην Αλόννησο, τελευταίο προορισμό μετά τα μεσάνυχτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου