ΤΟΠΙΚΑ

Με το Χρυσό Σταυρό τιμάται ο π. Απόστολος Μαλαμούσης

με-το-χρυσό-σταυρό-τιμάται-ο-π-απόστολο-780915

Το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου συνέδριο το οποίο θα επιχειρήσει μια συγκριτική προσέγγιση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας. Πρόκειται για από κοινού διοργάνωση της Ακαδημίας του Βόλου με την ιστορική Καθολική Ακαδημία της Βαυαρίας, μια από τις σημαντικότερες του γερμανόφωνου χώρου. Εντάσσεται στο πλαίσιο επίσκεψης στελεχών και φίλων της Καθολικής Ακαδημίας στο Βόλο και γνωριμίας τους με την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.

Το συνέδριο δεν έχει στενά θεολογική θεματική. Προτίθεται να αγγίξει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, τα οποία αναφέρονται τόσο στην ιστορία και την πολιτισμική σχέση Γερμανών –και ιδιαιτέρως Βαυαρών– και Ελλήνων, όσο και σε νευραλγικά κοινά προβλήματα του σήμερα. Η προσέγγιση, φυσικά, δεν δύναται να είναι εξαντλητική, όμως φιλοδοξείται η ψηλάφηση καίριων ζητημάτων και η δια του ειλικρινούς διαλόγου σύσφιξη των σχέσεων των Ακαδημιών και η συμβολή στο έργο της αλληλοκατανόησης μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν τις θέσεις τους, ενώ προγραμματίζεται πολύς χρόνος για διεξοδική συζήτηση.

Το συνέδριο θα κορυφωθεί με εκδήλωση προς τιμήν του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολου Μαλαμούση, ο οποίος κατάγεται από το Μούρεσι του Πηλίου και διακονεί εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, καταθέτοντας μια γνήσια και οικουμενικά ανοικτή μαρτυρία Ορθοδοξίας με επίκεντρο τη βαυαρική πρωτεύουσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου