ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης ιερέας κοντά στα προσφυγόπουλα στη Γερμανία

βολιώτης-ιερέας-κοντά-στα-προσφυγόπο-813835

Πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες αναπτύσσει ο ιερέας π. Απόστολος Μαλαμούσης, από το Μούρεσι, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου, Αρχιερατικός επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική πολιτεία, ο οποίος συμμετείχε στην Εορτή των Πολιτισμών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μόναχο και έτυχε ευρείας προβολής διεθνώς.

Στο Συμβούλιο Μεταναστών Μονάχου, που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, είναι ενσωματωμένο στο Δήμο Μονάχου και μετέχουν οι μετανάστες Μονάχου, με σκοπό την κοινή δράση και παρουσίαση των θεμάτων τους στη βαυαρική κοινωνία.

«Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συνεργάζεται στενά με το Συμβούλιο Μεταναστών Μονάχου και μετέχει στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του. Επίσης και το Συμβούλιο στηρίζει με κάθε μέσο τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας», υπογράμμισε ο π. Απόστολος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την παραπάνω εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Γερμανία.

Ακρως συγκινητική ήταν, εξάλλου, η εμφάνιση της συριακής χορωδίας και χορευτικής ομάδας που αποτελείται από παιδιά, νέες και νέους που έφθασαν ως πρόσφυγες στο Μόναχο.

«Πολλά από τα παιδιά αυτά ταξίδευσαν από τη Συρία χωρίς τους γονείς τους και ζήτησαν άσυλο στη βαυαρική πρωτεύουσα. Το βαυαρικό Κράτος και ο Δήμος Μονάχου εξασφάλισαν κατοικία σε προσφυγικά καταλύματα, ή σε άλλες οικογένειες και τη δυνατότητα να επισκεφθούν σχολεία για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και την περαιτέρω επαγγελματική τους εκπαίδευση», σημειώνει ο π. Απόστολος, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί για τη δράση του.

Στην Εορτή των Πολιτισμών, που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Odeonsplatz Μονάχου, μετείχαν χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Πολωνία Συρία, Νότια Αμερική, Κίνα, Ισπανία Ρουμανία Βραζιλία Ουκρανία, Καύκασο, Σερβία, Βουλγαρία, Περσία, Βοσνία και Τουρκία. Το ελληνικό μουσικό συγκρότημα ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ με ελληνική μουσική και τραγούδι, άφησε άριστες εντυπώσεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου