ΤΟΠΙΚΑ

Οι θέσεις των έξι ανεξάρτητων για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

οι-θέσεις-των-έξι-ανεξάρτητων-για-τα-θέ-782222

Πρόταση για την κατά περίπτωση εξέταση της απομάκρυνσης των κενωθέντων περιπτέρων, προκειμένου να διατηρηθούν οι κατασκευές με τον παλιό αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα, επανέφεραν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Ελένη Ανδρέου- Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης.

Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση δύο περιπτέρων στη Ν. Ιωνία, των οποίων οι άδειες έχουν λήξει, η συνέχιση όμως της λειτουργίας τους είναι αναγκαία, όπως τονίστηκε προκειμένου οι δύο εκμεταλλευτές τους να μη χάσουν το μοναδικό εισόδημα που διαθέτουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση των έξι, τα περίπτερα θα μπορούσαν να μετακινηθούν μερικά μέτρα, χωρίς να εμποδίζουν κανέναν και τίποτα: «Η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία αποκλειστικά δεν το αποδέχθηκε. Ούτε καν αποδέχθηκαν την αναβολή του θέματος που προτείναμε μέχρι νεωτέρας, και αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους περιπτερούχους για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζουν τα όσα είπε ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Ν. Παγασών, Κ. Βιδανόπουλος. «Εξελίχθηκε σε έναν ύμνο προς τον κ. Α. Μπέο και καταδίκη όλων συλλήβδην των μειοψηφιών, με αφορμή τη μεταφορά ενός πεσσού στο ύψος του Αρχαίου Θεάτρου στην παλιά Εθνική οδό, ένα έχουμε να πούμε. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι κι άλλοι τόποι για να εκφράσει κανείς την αγάπη του για ένα πρόσωπο. Και ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ο καταλληλότερος».

Αναφέρονται επίσης και στην πρόσκληση που δέχθηκε για τη ΔΕΘ, ο κ. Μπέος. «Μετά από το ενδιαφέρον που μας προκάλεσε η αναφορά τους αλλά και η άρνησή τους να μας παραδοθεί φωτοαντίγραφο διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για συνειδητή παραπληροφόρηση. Η πρόσκληση δεν είχε αποστολέα το Γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά την Γραμματεία της ΔΕΘ. Η πρόσκληση αν έγινε, έγινε από λίστα που έχει η HELEXPO στη διάθεση της», λένε.

Για τον Εφραίμ

Για το θέμα της ανακήρυξης του ηγούμενου Εφραίμ σε επίτιμο δημότη Βόλου, οι έξι αναφέρουν ότι «η πρόταση της Δημοτικής Αρχής υποκρύπτει άλλα πράγματα που δεν γνωρίζουμε και που δεν αφορούν τον Δήμο. Επισημάναμε ότι είναι επικίνδυνη, ανέντιμη και καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικής ή προσωπικής εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των έξι ανεξάρτητων.

Για τις αστικές αναπλάσεις

Σε ό,τι αφορά τα έργα αστικών αναπλάσεων, οι έξι υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για ένα σύνολο έργων που με εξαίρεση το Δημοτικό Θέατρο και το κοινωνικό πρόγραμμα, που κι εκεί υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως έργα βιτρίνας που δεν θα αλλάξουν ούτε την πόλη ούτε όμως θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής. Λείπει ο κεντρικός και ισόρροπος κυκλοφοριακά σχεδιασμός», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου