ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή Εθελοντισμού για καλό σκοπό στο Βόλο

γιορτή-εθελοντισμού-για-καλό-σκοπό-στ-793797

Κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες και στους πολιτιστικούς, αθλητικούς, αλλά και επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς να αγκαλιάσουν την προσπάθειά τους και να στηρίζουν τη διοργάνωση της Γιορτής Εθελοντισμού στο Βόλο, απηύθυνε ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, το ένα από τα δύο βασικά μέλη της δράσης wheeling2help, που επέλεξαν φέτος και τον Βόλο ως τον έναν από τους είκοσι σταθμούς της «ποδηλατικής διαδρομής τους για καλό σκοπό».

Η παρουσίαση της δράσης wheeling2help vol 2 πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο του Βόλου και αποτέλεσε παράλληλα την πρώτη συνάντηση φορέων της περιοχής με τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», που θα έχει και το γενικό συντονισμό διοργάνωσης των εκδηλώσεων στο Βόλο.

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, μιλώντας μέσω skype μετέφερε τις εμπειρίες του από την πρώτη δράση της ομάδας, πέρυσι, όταν με τη φίλη του Δώρα Μπίτση και με μία μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, διασχίζοντας 2.500 χλμ. σε 35 ημέρες και περνώντας από 8 χώρες.

«Τα συναισθήματά μας ήταν μοναδικά ειδικά σε κάθε υποδοχή που είχαμε σε πόλεις εντός του ελληνικού εδάφους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοβέργης και σημείωσε πως η προσπάθεια γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δικά τους έξοδα και μοναδικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των παιδιών για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και την ευαισθητοποίησή τους σε κοινωνικά θέματα.

Με την ποδηλατική δράση του 2015 συγκεντρώθηκαν συνολικά 16.000 ευρώ και προσφέρθηκαν στο Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «ΦΛΟΓΑ», ενώ, όπως είπε ο πρόεδρος του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» Πέτρος Μπέλλος, φέτος η ομάδα επέλεξε να αναδείξει το πρόβλημα των παιδιών με αναπηρία και στόχος είναι να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ, ώστε κάθε μία από τις 20 πόλεις – σταθμούς να λάβει από 5 αναπηρικά αμαξίδια.

Εκπρόσωποι Συλλόγων, φορέων και εθελοντικών ομάδων στη χθεσινή παρουσίαση

«Πραγματικά ανυπομονούμε να έρθουμε στο Βόλο, γιατί γνωρίζουμε πως έχει ιδιαίτερα δραστήριους φορείς και συλλόγους και φιλοδοξούμε οι εκδηλώσεις να αγκαλιαστούν από όλους τους Βολιώτες και να στείλουν ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς παντού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της φετινής δράσης, ο κ. Μπέλλος ανέφερε πως η ομάδα θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη, την ημέρα δηλαδή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων και 32 ημέρες μετά, στις 9 Οκτωβρίου θα καταλήξει στο Ηράκλειο.

Στο Βόλο η ομάδα wheeling2help θα κάνει στάση για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τώρα, αν και το κάλεσμα απευθύνθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπέλλος, έχουν δηλώσει την πρόθεση να συμμετέχουν στη Γιορτή Εθελοντισμού στις 20 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας, Ο Σύλλογος Κωπηλατών της «ΑΡΓΩ», η «Μαγνήτων Κιβωτός», η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πολλές ομάδες εθελοντών, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Βόλου.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες φορείς και σύλλογοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσίαση, οι διοργανωτές περιμένουν όσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη.

Επιπλέον, την ημέρα της γιορτής θα διοργανωθεί και εθελοντική αιμοδοσία.

Στην χθεσινή παρουσίαση παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, Κώστας Χαλέβας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κώστας Τσέλιος, η δημοτική σύμβουλος Βόλου και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, Νατάσσα Μορφογιάννη, ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Γ. Ηλιόπουλος, από την «Μαγνήτων Κιβωτός» ο Δημήτρης Κουτσός και αρκετοί εθελοντές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου