ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη φυλακή ο πα-τέρας για τον πετροβολισμό της 13χρονης κόρης του

στη-φυλακή-ο-πα-τέρας-για-τον-πετροβολι-794588

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες μετά τη δίκη του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πατέρας – τέρας, που το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στον Αλμυρό κυνηγούσε στο δρόμο την 13χρονη κόρη του, πετροβολώντας τη και χτυπώντας της με λάστιχο επειδή εκείνη αρνούταν να ζητιανέψει και να του πάει χρήματα.

Το Δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως και εφέσιμη χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς ο 31χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με διάφορες υποθέσεις, όπως κλοπές κ.α.

Ο 31χρονος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, παράνομη βία και εξώθηση σε επαιτεία. Ο ισχυρισμός του ότι δεν χτύπησε το παιδί και ότι του έριξε απλώς μία σφαλιάρα δεν έπεισε το Δικαστήριο.

Η 13χρονη νοσηλεύτηκε με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από παραπομπή από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που βεβαίωσε με ιατρική γνωμάτευση την ακριβή κατάσταση του παιδιού με εκδορές, εκχυμώσεις, τραύματα.

Ο πατέρας – τέρας κυνηγούσε το παιδί χτυπώντας το με πέτρες και λάστιχο από το σπίτι στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Ξηριά Αλμυρού μέχρι το παζάρι που φιλοξενείται σε κοντινή περιοχή. Συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού συγγενικό πρόσωπο του παιδιού, που ευτυχώς ευαισθητοποιήθηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, καθώς η 13χρονη υπέστη βάναυση κακοποίηση και σωματική και ψυχική με ανείπωτη βία.

Σύμφωνα με την κατάθεση του παιδιού που αναγνώστηκε στο Δικαστήριο, ο 31χρονος προχώρησε στις πράξεις φρίκης επειδή η 13χρονη αρνούταν να ζητιανέψει χρήματα και να του τα δώσει προκειμένου εκείνος να μετακινηθεί στο Βόλο.

Ο 31χρονος όχι μόνο δε ζήτησε συγνώμη στο Δικαστήριο για τις πράξεις του, αλλά αρνήθηκε ότι χτυπούσε και το παιδί με πέτρες και κομμάτι από λάστιχο και μάλιστα στο δρόμο και υποστήριξε ότι του έριξε μόνο μία σφαλιάρα.

«Της έδωσα χρήματα για να πάρει νερό κι εκείνη γύρισε με μία σοκολάτα» φέρεται να δήλωσε στο Δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι θεώρησε ότι το παιδί έκλεψε τη σοκολάτα και προκειμένου να μην κλέβει της έριξε μία σφαλιάρα.

Μετά το πέρας της δίκης εναντίον του καταδικασθέντος σχηματίστηκε παραγγελία φυλάκισης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου