ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση για την επένδυση στις Νηές

ικανοποίηση-για-την-επένδυση-στις-νηέ-809814

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανάψει το «πράσινο φως» για την πολυσυζητημένη επένδυση στις Νηές, που αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο, να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας αλλά και να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Οπως έγινε γνωστό ο φάκελος για την υλοποίηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης που προβλέπει την ανέγερση σύνθετου καταλύματος 868 κλινών με ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο αναζωογόνησης, τουριστικές κατοικίες και συνοδά έργα κατατέθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού, βήμα σημαντικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει το έργο.

Από σαράντα… κύματα

Η συγκεκριμένη επένδυση άρχισε να απασχολεί την περιοχή από το 2003 όταν η «Golfing Developing SA» αγόρασε με πλειοδοτικό διαγωνισμό τον Δεκέμβριο του 2003 από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος την έκταση στην οποία περιλαμβανόταν και η περιοχή Νηές του δήμου Σούρπης.

Από τότε μέχρι σήμερα οι επενδυτές παρά τα σοβαρά προβλήματα που συνάντησαν και τις ανείπωτες καθυστερήσεις διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για να ολοκληρωθεί η επένδυση και να προχωρήσει ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει τη δημιουργία του μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος αλλά και άλλων έργων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλευρό των επενδυτών εξαρχής η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος εάν και βρέθηκε στο «στόχαστρο», αλλά και ο δήμος Αλμυρού.

Χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα έχει μία τόσο μεγάλη επένδυση στον τουρισμό αλλά και την τοπική οικονομία.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι επενδυτές δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους για το μεγάλο αυτό έργο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κατατέθηκε ο φάκελος στην Ειδική Υπηρεσία αδειοδοτήσεων του υπουργείου Τουρισμού. Είναι μία μεγάλη επένδυση για την οποία έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να είναι συμβατή με το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσει η μεγάλη αυτή επένδυση προς όφελος της περιοχής. Αυτό που ωστόσο επαναλαμβάνω ότι έχει σημασία είναι ότι δεν έχασαν οι επενδυτές το ενδιαφέρον τους. Νομίζω ότι όλοι πλέον συνειδητοποιούν την ανάγκη να γίνει αυτή η επένδυση».

Το project της εταιρείας

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στο site της εταιρείας για την επένδυση, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ και ότι κατά την φάση κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν 1.400 θέσεις άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ όταν πλέον λειτουργήσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα δημιουργηθούν 450 μόνιμες θέσεις εργασίας και 250 εποχιακές.

Τη λειτουργία εξάλλου του παραθεριστικού θέρετρου θα αναλάβει η γνωστή αλυσίδα Kempinski Hotels, η οποία διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται τέλος ότι μαζί με το φάκελο για την επένδυση στις Νηές κατατέθηκαν άλλοι 14 φάκελοι με ανάλογα επενδυτικά σχέδια που είχαν μπλοκάρει τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και βρίσκονται σε Κρήτη και Κέρκυρα και από μία σε Λακωνία, Κέα, Μήλο, Ιο, Μεσσηνία, Σύρο, Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα και Λήμνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου