ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικοί στόχοι της ΑΓΕΤ [εικόνες]

παρουσιάστηκαν-οι-στρατηγικοί-στόχο-820906

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής και το εργοστάσιο του Βόλου θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του τσιμέντου διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Γιώργος Μίχος στην ομιλία του σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία στο εργοστάσιο «Όλυμπος» στην Αγριά για να παρουσιάσει την πορεία του εκσυγχρονισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατηγικός στόχος είναι η ΑΓΕΤ να συνεχίσει να υπάρχει και για τα επόμενα 100 χρόνια.

Ο κ. Μίχος στην ομιλία του έκανε λόγο για ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο η ΑΓΕΤ να δώσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, μίλησε για τα επόμενα βήματα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του Ομίλου, παραδεχόμενος ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι ανώδυνη όσον αφορά το προσωπικό. Από το βήμα της εκδήλωσης ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη στο εργοστάσιο βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού. Σε ερωτήσεις αργότερα βέβαια δεν θέλησε να αναφερθεί σε νούμερα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της ΑΓΕΤ είναι μέσα από αυτό το πρόγραμμα να αποχωρήσουν από το τοπικό εργοστάσιο περίπου 40 άτομα, στόχος που μπορεί να θεωρηθεί εφικτός εάν ληφθεί υπόψη ότι ήδη οι πληροφορίες λένε ότι 15 εργαζόμενοι έχουν έρθει σε αρχική συμφωνία για να αποχωρήσουν οικειοθελώς αξιοποιώντας τα αυξημένα οικονομικά κίνητρα που παρέχονται.

«Δημιουργούμε θέσεις εργασίας αλλά αναγκαζόμαστε να καταργήσουμε κιόλας. Με σεβασμό πάντα στον άνθρωπο και τον εργαζόμενο. Προσπαθούμε έτσι ώστε αυτή η διαδικασία να έχει το λιγότερο δυνατό πόνο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχος για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου περιέγραψε το αρνητικό πεδίο στο οποίο κινείται σήμερα γενικότερα η επιχειρηματικότητα υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει σύντομα να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις που θα προάγουν την ανάπτυξη ενώ ανέφερε ως αρνητικούς παράγοντες την υπερφορολόγηση σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Νωρίτερα στην ίδια εκδήλωση είχε μιλήσει και ο τοπικός διευθυντής του εργοστασίου Νίκος Μπόζος αναφερόμενος στο εργοστάσιο «Όλυμπος», τις επενδύσεις που έχουν γίνει αλλά και τη στόχευση της ΑΓΕΤ να προχωρήσει πιο εντατικά – με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος- στην αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας με βάση τα βιοκαύσιμα.

Επίσης παρουσίασε στοιχεία για την παραγωγική δυναμικότητα του τοπικού εργοστασίου αλλά και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

Τη βούληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για στήριξη της επιχειρηματικότητας και συνέργεια προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εκφράζοντας επίσης και ο ίδιος την αντίθεσή του για τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια με αποτέλεσμα οι ελληνικές επιχειρήσεις να πάψουν να είναι ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και της Εκκλησίας καθώς και εκπρόσωποι του σωματείου και τα στελέχη της εταιρείας που απασχολούνται στο τοπικό εργοστάσιο. (Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου