ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος… στρώνει το μεγαλύτερο τραπέζι με τσίπουρο

ο-βόλος-στρώνει-το-μεγαλύτερο-τραπέζ-27945

Υπό την αιγίδα της UNESCO το στοίχημα για το νέο ρεκόρ Γκίνες

Για το στοίχημα της κατάκτησης ενός νέου ρεκόρ Γκίνες, με τη μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη του κόσμου, κινείται με γρήγορους ρυθμούς η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο στόχος, σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι διπλός: να προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα του τσίπουρου ως εθνικού προϊόντος και ταυτόχρονα η γαστρονομική κληρονομιά του Βόλου και της Μαγνησίας παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κ. Χαλέβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επισφράγιση των προσπαθειών του με την ένταξη της διοργάνωσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Εκτός από το νέο ρεκόρ Γκίνες που θα επιχειρηθεί, η ΕΚΠΟΛ θα διοργανώσει παγκόσμιο συνέδριο, το Σάββατο στις 27 Αυγούστου 2016, με τη συμμετοχή είκοσι χωρών που βρίσκονται στο βιβλίο Γκίνες.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια του παγκόσμιου ρεκόρ της ΕΚΠΟΛ στις 31 Αυγούστου 2012 για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, με τη συμμετοχή 5.614 χορευτών και 40.000 επισκεπτών. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται παγκόσμιο συνέδριο, για τα αποτελέσματα και τη σημασία των ρεκόρ Γκίνες.

Στη συνάντηση που είχε ο Κ. Χαλέβας με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρία – Αικατερίνη Τζιτζικώστα, πέτυχε οι εκδηλώσεις να γίνουν υπό την αιγίδα της UNESCO, δεδομένου ότι η μεσογειακή διατροφή που θα προβληθεί στην «τσιπουροκατάνυξη» ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Ο κ. Χαλέβας δήλωσε ότι ενέργειες γίνονται, ώστε το συνέδριο να τεθεί και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το κλείσιμο του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την τσιπουροκατάνυξη σε ένα «τραπέζι» ενός χιλιομέτρου στην παραλία του Βόλου, όπου οι παραγωγοί ούζου και τσίπουρου της Θεσσαλίας θα προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Επίσης θα προσφερθούν εδέσματα μεσογειακής διατροφής από τους πολιτιστικούς συλλόγους των δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των γυναικείων συνεταιρισμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου