ΤΟΠΙΚΑ

Τ. Μπατζιάκας: «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου»

τ-μπατζιάκας-δέχομαι-απειλές-κατά-τη-496186

Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ μετά τις απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του

Σοκ για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο προκαλούν οι καταγγελίες Μπατζιάκα ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και των παιδιών του. Μια μέρα πριν ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ καταθέσει αίτημα για τη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, διάβηκε χθες το κατώφλι του Εισαγγελέα για να καταγγείλει τα απειλητικά τηλεφωνήματα και να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων.

Ο Τάσος Μπατζιάκας, κατήγγειλε δημόσια ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και των παιδιών του, ενώ χθες και μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ μετέβη στην Εισαγγελία Βόλου, κατέθεσε αναφορά για τις απειλές, ζητώντας παράλληλα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ «συνδέει» ευθέως τις απειλές που δέχεται με την απόφαση της Ενωσης να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, ζητώντας να οριστεί προσωρινή διοίκηση. Η αίτηση της ΕΠΣΘ μάλιστα κατατίθεται σήμερα, γεγονός διόλου τυχαίο όπως τόνισε ο κ. Μπατζιάκας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τη χρονική σειρά εκδήλωσης των απειλητικών τηλεφωνημάτων που δέχτηκε.

«Δέχτηκα τηλεφωνικές απειλές για τη ζωή μου όσο και για αυτή των παιδιών μου», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Μπατζιάκας τονίζοντας ωστόσο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ΕΠΣΘ θα συνεχίσει να μάχεται για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

«Αυτό που βιώνω είναι πρωτόγνωρο»

Εμφανώς σοκαρισμένος από τον τρόπο που ορισμένοι επέλεξαν προφανώς να «σταματήσουν» την ΕΠΣΘ που αποφάσισε να ζητήσει συγκρότηση προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, ο Τάσος Μπατζιάκας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αυτό που βιώνει είναι «πρωτόγνωρο».

«Δραστηριοποιούμαι κοινωνικά και επαγγελματικά στην πόλη του Βόλου περισσότερα από 40 χρόνια, έχω αντιπαρατεθεί και έχω συγκρουστεί για τις απόψεις μου με πολλούς, ποτέ όμως δεν είχα βιώσει κάτι ανάλογο. Είναι απάνθρωπο και επικίνδυνο για όσους το έχουν «στήσει αυτό» να απευθύνουν απειλές κατά της ζωής μου και κατά της ζωής των παιδιών μου».

Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα απειλητικά τηλεφωνήματα στο κινητό του, άρχισαν πριν από λίγες μέρες, με προσωπικές ύβρεις και προειδοποιήσεις για τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου και των παιδιών του. Οι άγνωστοι που επιχείρησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «προειδοποιήσουν» καλούσαν από κινητό τηλέφωνο με απόκρυψη, ενώ επίσης υπάρχουν καταγεγραμμένες κλήσεις στο κινητό του κ. Μπατζιάκα, οι οποίες επίσης είναι με απόκρυψη χωρίς όμως συνομιλία.

«Αφού κατά τη γνώμη τους είπαν αυτά που είχαν να πούνε, συνέχισαν να με καλούν από απόκρυψη, χωρίς να μιλάνε προκειμένου να με υποβάλλουν σε ψυχολογικό πόλεμο» εκτιμά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας συνέδεσε ευθέως τα απειλητικά τηλεφωνήματα με την απόφαση να κατατεθεί αίτημα για ανατροπή της νυν διοίκησης της ΕΠΟ και αντικατάστασή της από άλλη προσωρινή. «Το θέμα προχωρά κανονικά. Στρέφομαι εναντίον των ενεργειών της ΕΠΟ, όχι κατά των ατόμων. Σήμερα θα υποβληθεί το αίτημα» ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Τάσος Μπατζιάκας.

Σήμερα η αίτηση εκούσιας δικαιοδοσίας

«Θεωρήσαμε ότι έχουμε ηθική υποχρέωση, αφού είμαστε μια από τις 56 ενώσεις που αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο, να προχωρήσουμε. Εχουμε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που μας λέει να πάμε στο ειρηνοδικείο καθώς δηλώνει αναρμόδιο. Και οι Ενώσεις και τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να πάνε στο ειρηνοδικείο» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ.

Σήμερα ο δικηγόρος, Γ. Παναγόπουλος, που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ΕΠΣ Θεσσαλίας θα καταθέσει στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την αίτηση εκούσιας δικαιοδοσίας, ζητώντας την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Η αίτηση εκούσιας δικαιοδοσίας κατατίθεται λόγω της εμπλοκής ορισμένων μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλά και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της, στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο για την οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Στην αίτηση της ΕΠΣΘ για την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ περιλαμβάνονται ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τάσος Μπατζιάκας, ο Γιώργος Λυσσαρίδης και γνωστοί πρώην ποδοσφαιριστές, παράγοντες και διαιτητές ενώ είναι ήδη γνωστά τα 21 πρόσωπα προκειμένου να διοριστούν ως προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ που είναι οι παρακάτω:

Γιώργος Λυσσαρίδης: Πρώην γγΑ και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ

Στέλιος Σφακιανάκης: Πρώην γγΑ, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και πρώην αντιπρόεδρος της Football League

Τάσος Μπατζιάκας: Πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Γιώργος Φασόλης: Πρώην διεθνής διαιτητής

Λάκης Νικολάου: Ιατρός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ

Γιώργος Κούδας: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ

Αριστείδης Καμάρας: Δικηγόρος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμ.

Τάκης Οικονομόπουλος: Παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού

Φραγκίσκος Σούρπης: Πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού

Θωμάς Μαύρος: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ

Ντίνος Κούης και Γιάννης Βένος: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Αρη

Κώστας Αϊδινίου: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή

Τάκης Καραγκιοζόπουλος: Πρώην ποδοσφαιριστής ΑΕΚ

Σπύρος Σταυλάς: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού

Γιώργος Δέδες και Στάθης Χάιτας: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου

Κούλης Αποστολίδης: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ

Μπάμπης Παυλόπουλος: Πρώην επαγγελματικό στέλεχος της ΕΠΑΕ

Μπλέτσας και Βασίλης Τσιόδρας: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές

«Ατού» για την ΕΠΣΘ θεωρείται το γεγονός ότι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δήλωσε αναρμόδιο και οι Ενώσεις μπορούν πλέον να προσφεύγουν στο Ειρηνοδικείο για την έκπτωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της αναμένεται να «παίξει το χαρτί»… ότι ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ δεν δέχονται διορισμένες από δικαστήρια διοικήσεις, ενώ για να μην υπάρχει χρονοτριβή ο δικηγόρος, Γ. Παναγόπουλος, που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ΕΠΣ Θεσσαλίας αναμένεται να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου