ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταγωνιστές

πρωταγωνιστές-851206

Λάζαρος Μουρατίδης
Οταν η Νίκη ανακοίνωνε τον Ιανουάριο την μεταγραφή του, κάποιοι αντιμετώπισαν την απόκτησή του με καχυποψία. Βιάστηκαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών η ΠΑΕ στρέφεται σε λύσεις από την Γ Εθνική, που δεν έχουν ουσιαστικά τίποτα να της προσφέρουν. Το όνομα του Λάζαρου Μουρατίδη ποτέ δεν έπαιξε στα ρεπορτάζ και τις εφημερίδες ως κάποια ηχηρή μεταγραφή και έμεινε στην σκιά των ξένων νεοαποκτηθέντων ως συμπλήρωμα στο ρόστερ, που θα αποτελούσε απλά μια αξιόπιστη λύση στον πάγκο του συγκροτήματος της Ν. Ιωνίας.
Ο 25χρονος επιθετικός, χωρίς να έχει εμπειρίες από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία, άρπαξε την ευκαιρία από τον τραυματισμό του Μπάμπη Πιττάκα που του έδωσε θέση στην ενδεκάδα και έκανε το ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα στον εντός έδρας αγώνα με τον Θρασύβουλο στις 11 Φεβρουαρίου. Το πρώτο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα του στην Β Εθνική με τα χρώματα της Νίκης, έμελλε να είναι μόνο η απάντηση στους επικριτές του. Στην κερκίδα ρωτούσαν να μάθουν για τον παίκτη με το νούμερο 79 στην πλάτη, την ώρα που εκείνος έτρεχε με τους συμπαίκτες του στην κερκίδα δίπλα από τους επισήμους για να το πανηγυρίσει…
Το «χρυσό» τέρμα που πέτυχε προχθές απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, ήταν… όλα τα λεφτά της απόσβεσης του ποσού που ξόδεψε η Νίκη για να τον προσθέσει στο δυναμικό της. Περισσότερο από κάθε άλλη μεταγραφή του Ιανουαρίου, ο Μουρατίδης δικαιώνει απόλυτα την διοίκηση για την επιλογή της και ήδη με δυο δικά του τέρματα έχει χαρίσει στην ομάδα του τέσσερις υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της για να σώσει την κατηγορία. Το ρολόι στο μάτριξ του Πανθεσσαλικού σημάδευε το 34ο λεπτό της συνάντησης όταν ο κυανόλευκος στράικερ με σουτ έστελνε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε λίγο αργότερα όλες τις αθλητικές εφημερίδες να ασχολούνται με το όνομά του και να ψάχνουν στοιχεία για να τον αναδείξουν MVP της προχθεσινής 23ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής.
Ο Λάζαρος Μουρατίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις Εθνικές κατηγορίες με την φανέλα της Δόξας Δράμας την σεζόν 2003-2004, όπου αγωνίστηκε μόλις σε δύο παιχνίδια. Την επόμενη χρονιά «μετακόμισε» στον Πανδραμαϊκό, παίρνοντας το χρίσμα του βασικού, πετυχαίνοντας πέντε γκολ σε 32 αναμετρήσεις. Το καλοκαίρι του 2005 αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Μυτιλήνη και να ενισχύσει την προσπάθεια του τοπικού Αιολικού. Βρίσκει εννιά φορές δίκτυα σε 29 ματς, ενώ μάλιστα για το κύπελλο συναντά ως αντίπαλο στο νησί την τωρινή του ομάδα, η οποία φεύγει με τη νίκη 1-2 και την πολύτιμη πρόκριση στις αποσκευές της.
Την φετινή σεζόν έπαιξε 19 παιχνίδια με το συγκρότημα της Μυτιλήνης, 15 για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το κύπελλο, έχοντας τέσσερα τέρματα στο ενεργητικό του. Τον Ιανουάριο η Νίκη αποφασίζει να τον εντάξει στο δυναμικό της και τα δείγματα που έχει αφήσει μέχρι σήμερα στον τερέν ο 25χρονος ποδοσφαιριστής φανερώνουν ότι μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη που θα λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα που παρουσιάζει η ομάδα και να την οδηγήσει μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην παραμονή της στην κατηγορία.
Διακρίνεται για το πάθος και το πείσμα του να κυνηγάει όποια φάση μοιάζει χαμένη και δεν είναι από τους σέντερ φορ που μόνο περιμένει να αξιοποιήσει την ασίστ, αλλά πιέζει ψηλά και μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές στο γήπεδο. Η ταχύτητα δεν αποτελεί το προσόν του, αλλά ξέρει να κρατάει την μπάλα και να την «σπάει» την κατάλληλη στιγμή, κερδίζει φάουλ, ενώ μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια με πλάτη και κατά μέτωπο. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος ποντάρει πολλά στην παρουσία του στην επίθεση για την δύσκολη συνέχεια και ο Λάζαρος Μουρατίδης δεν δείχνει διατεθειμένος να τον απογοητεύσει….

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου