ΤΟΠΙΚΑ

Κομβόι διαμαρτυρίας από τους επαγγελματοβιοτέχνες

κομβόι-διαμαρτυρίας-από-τους-επαγγελ-851206

Με κομβόι εκατοντάδων αυτοκινήτων, που πιθανότατα θα ξεκινήσει από τον κόμβο του Βελεστίνου, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 12 Μαρτίου, ετοιμάζονται να συνεχίσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να “παγώσουν”οι προθέσεις της Κυβέρνησης για μείωση των συντάξεων του ενοποιημένου πλέον Ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών, από 1.1. 2009.
Στόχος μας, όπως λέει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας κ. Κ. Κόγιας , είναι να πάμε συστοιχισμένοι και με πολύ μικρή ταχύτητα μέχρι την Αθήνα, προκειμένου να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, έτσι ώστε να πάρει δημοσιότητα το πρόβλημά; μας. Τελικός μας προορισμός, όπως υπογραμμίζει ο κ. Κόγιας, θα είναι τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ στην οδό Καποδιστρίου στην Αθήνα, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση θα έχει απαντήσει, μέσω του αρμόδιου Υπουργού Απασχόλησης του κ. Τσιτουρίδη, την οριστική της απόφαση για “πάγωμα” της αρχικής απόφασης για μείωση των συντάξεων του Ταμείου για τα επόμενα 4-5 χρόνια.
Για την αρτιότερη προετοιμασία της κινητοποίησης της Δευτέρας, τις τελευταίες μέρες η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας βρίσκεται σε συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της, ενώ γίνονται επαφές για κοινή δράση και κοινή κάθοδο στην πρωτεύουσα και με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών, από τους υπόλοιπους τρεις θεσσαλικούς νομούς.
Σημειώνεται πως προχθές στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματοβιοτεχνών της Μαγνησίας με την παρουσία του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος κ. Νίκο Σκορίνη, ο οποίος μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους επεσήμανε ότι η ΓΣΕΒΕΕ δεν πρόκειται να αφήσει να γίνουν πράξη τα σχέδια της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ δήλωσε αισιόδοξος , ότι έστω και την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες τελικά δεν θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου