ΤΟΠΙΚΑ

Σε χαράδρα έπεσε ορειβάτης στην Ανεμούτσα Μαγνησίας

σε-χαράδρα-έπεσε-ορειβάτης-στην-ανεμο-322007

Γλίστρησε και έπεσε σε δύσβατη χαράδρα

Δύσκολη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Ανεμούτσα, πάνω από την Αγριά, για την ανάσυρση από δύσβατη χαράδρα και τη διακομιδή ενός τραυματισμένου περιπατητή.

Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 12:29 για τον τραυματισμό του 39χρονου Τσάμπαλου Κυριάκου, κατοίκου Καναλίων, ο οποίος παραπάτησε και έπεσε στην προσπάθεια αναρρίχησής του σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα αριστερού μηριαίου οστού. Αλλα δύο άτομα που ήταν μαζί με τον αναρριχητή ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και μαζί με την Πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Στο σημείο μετέβησαν ένα διασωστικό όχημα της πυροσβεστικής και δύο τζιπ, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ομάδα επτά πυροσβεστών με επικεφαλής το διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντιπύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, δύο πολίτες και ένα διασώστη του ΕΚΑΒ συμμετείχαν στον εντοπισμό και την ανάσυρση του τραυματία.

Οπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου, το μονοπάτι από το δρόμο μέχρι το σημείο ήταν μακρινό και δύσβατο εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και της βλάστησης που στένευε τη διαδρομή.

Η επιχείρηση έληξε επιτυχώς στις 16.20 με τη μεταφορά του 39χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου