ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τη ΔΕΥΑΜΒ για το νερό

συνάντηση-με-τη-δευαμβ-για-το-νερό-320832

Πραγματοποίησε κλιμάκιο του συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν μπορεί να παραχωρηθεί και να ιδιωτικοποιηθεί». Στην κοινή διαπίστωση κατέληξαν στη χθεσινή τους συνάντηση το κλιμάκιο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το συνδυασμό «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργο Σταμπουλή, με τη διοίκηση και τους δύο συλλόγους εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Το κλιμάκιο υποψηφίων συνόδευε και η Βολιώτισσα υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δήμητρα Μανώλη.

Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκαν επίσης τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του «Καλλικράτη» με τη μείωση του προσωπικού, την μη δυνατότητα αναπλήρωσης των εργαζομένων που έχουν συνταξιοδοτηθεί και την αδυναμία παρακολούθησης των υλοποιούμενων έργων. Πρόκειται για μία πολιτική που έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση της ΔΕΥΑΜΒ, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, τόνισαν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη ως προς την επάρκεια υδάτινου δυναμικού, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αναγκαστικά μέτρα μείωσης της κατανάλωσης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σταμπουλής, επισήμανε ότι η απουσία σχεδιασμού εκ μέρους της περιφέρειας Θεσσαλίας ως προς τη διαχείριση των νερών και η ανυπαρξία επενδύσεων, αποτέλεσμα της μειωμένης πολιτικής βούλησης για παρεμβάσεις, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Τόνισε, επίσης, ότι στις προτεραιότητες του «Δρόμου Ανατροπής» για την περιφερειακή πολιτική, είναι η εξασφάλιση καλής ποιότητας και φθηνού νερού για όλους τους πολίτες και όλες τις χρήσεις.

Υπογράμμισε, ο ίδιος, ότι το ενδιαφέρον του συνδυασμού για την πολιτική του νερού, είναι εμφανές και από το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διοργανωθεί ειδική εκδήλωση – ημερίδα, με πρωτοβουλία της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής», στην οποία θα αναλυθεί η συνολική πολιτική και ο σχεδιασμός για τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού στη Θεσσαλία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου