ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δικάζεται ο Μπέος

δικάζεται-ο-μπέος-399308

Ο Αχιλλέας Μπέος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το πρωί της Δευτέρας με την κατηγορία απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα. Αρκετοί μάρτυρες θα παρελάσουν από το δικαστήριο για την υπόθεση των κασετών.

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, θα βρεθεί την Δευτέρα στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για πλημμέλημα της «απόπειρας εκβίασης με απειλή της δραστηριότητας του εξαναγκαζομένου». Η υπόθεση δεν σχετίζεται με τα στημένα παιχνίδια, αλλά με το γνωστό σκάνδαλο των κασετών που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Απρίλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι θέμα ήρθε στο φως με τις καταγγελίες των Αλέξη Κούγια και Σωτήρη Βοργιά, και σχετίζονται με τις δύο κασέτες που είχαν παρανόμως υποκλαπεί. Σε αυτές ακούγεται μόνο ο Αχιλλέας Μπέος να μιλάει για τα ματς Άρης – Παναθηναϊκός και Μακάμπι – Ολυμπιακός.

Στο δικαστήριο έχουν ήδη κληθεί σαν μάρτυρες οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Βασίλης Τεροβίτσας, Κύρος Βασάρας, Αλέξης Κούγιας και Σωτήρης Βοργιάς. Άγνωστο παραμένει αν θα κληθεί και ο Νίκος Πατέρας, τον οποίο είχε υποδείξει σαν υποκλοπέα των κασετών ο Α. Μπέος, με αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις του, με αποκορύφωμα την σχετική συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειωθεί πως η εκδίκαση της υπόθεσης είναι πιθανό να αναβληθεί, καθώς η πλευρά Μπέου θα καταθέσει σχετικό αίτημα, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει δεκτό, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και σε… δεύτερο χρόνο, αφού η υπόθεση φέρει τον αριθμό 20, που σημαίνει ότι μπορεί να μην εκδικασθεί σήμερα και η σχετική διαδικασία να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η υπόθεση δεν έχει αθλητικό αντίκτυπο καθώς η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο και δεν θα επανεξεταστεί αφού το αδίκημα της «διαστρέβλωσης αγώνα» έχει παραγραφεί, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ.

gazzetta.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου