ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-474981

Καταλανική…η Χρυσή Μπάλα!!!

Η φετινή τιμητική «Μπάλα» της FIFA εκτός από χρυσή, θα είναι οπωσδήποτε και καταλανική. Οι τρεις, τελικοί υποψήφιοι για το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» ανακοινώθηκαν χθες και είναι οι Ανδρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι και Τσάβι.
Ο Μέσι ήταν ο νικητής του βραβείου πέρυσι, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Τσάβι να τον ακολουθούν στην κατάταξη.
Οι τελικές υποψηφιότητες για το 2010 επιβεβαιώθηκαν, μετά τη σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε ανάμεσα στους αρχηγούς και τους προπονητές στις ανδρικές και γυναικείες εθνικές ομάδες (208 στο σύνολο) και σε επιλεγμένους, από το France Football, αθλητικούς συντάκτες.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 10 Ιανουαρίου του 2011 στο γκαλά της FIFA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη.
Για το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες οι τελικές υποψηφιότητες είναι αυτές των Φατμίρε Μπαϊραμάι (Γερμανία), Μάρτα (Βραζιλία) και Μπίργκιτ Πριντς (Γερμανία).
Για το νεοεμφανιζόμενο βραβείο του καλύτερου προπονητή στο ανδρικό ποδόσφαιρο συναγωνίζονται οι Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Πεπ Γουαρδιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο ενώ στις γυναίκες οι Γερμανίδες Σίλβια Νέιντ (Εθνική Γερμανίας) και Μάρεν Μέινερτ (Εθνική Γερμανίας U-20), καθώς και η Σουηδή Πία Σουντχάγκε (Εθνική ΗΠΑ).
Στην τελετή της Ζυρίχης θα απονεμηθεί και το «FIFA Puskás Award», για το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς και για το οποίο δικαίωμα ψήφου έχει και το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας της FIFA, ως τις 13 Δεκεμβρίου.
Το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» απονέμεται από το 1956, με πρωτοβουλία του γαλλικού περιοδικού France Football, και αναδείκνυε αρχικά τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης, σύμφωνα με τις ψήφους δημοσιογράφων.
Οι κανονισμοί άλλαξαν έκτοτε αρκετές φορές ενώ από το 2010 και πλέον το βραβείο του «France Football» ενοποιήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου παίκτη που απένειμε η FIFA ετησίως στον καλύτερο παίκτη παγκοσμίως, δημιουργώντας πια τη «Χρυσή Μπάλα της FIFA» (FIFA Ballon d’Or), που θα εξακολουθήσει να απονέμεται ετησίως στον καλύτερο του πλανήτη.
 
 
 
 
 
  
Πτώση δύο θέσεων στη βαθμολογία για τον Ολυμπιακό Βόλου, που σίγουρα ακόμα δεν ανησυχεί, αλλά αναμφίβολα χρειάζεται πλέον βαθμούς από παιχνίδια που ίσως να μην τα προγραμμάτιζε εξ αρχής στις νίκες του. Και η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Σούπερ Λίγκα, απέδειξε πάλι ότι εκτός των δυο «μεγάλων» που έχουν αποκτήσει διαφορά δέκα βαθμών, στους υπόλοιπους οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο αγωνιστικά, αλλά και βαθμολογικά.  
 
 
Η «μάχη» για την παραμονή αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ. Κι όμως ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να είχε γλυτώσει από νωρίς με τέτοια σενάρια. Το βολιώτικο συγκρότημα δεν είναι η ομάδα που θα «κλειστεί» πίσω, που θα παίξει αντιποδόσφαιρο και θα θυσιάσει το θέαμα στον βωμό των βαθμών… Αυτό όμως το πλήρωσε και τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με Πανσερραϊκό, Καβάλα και Ξάνθη. Επαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο ακόμα και όταν ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά «πλήρωσε» στο τέλος τις χαμένες της ευκαιρίες. Το ίδιο σκηνικό και στην Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός Βόλου, δικαιούνταν βάσει της εικόνας του παιχνιδιού κάτι παραπάνω από το «τίποτα» που εισέπραξε σε βαθμούς. 
Τομάς, Σολάκης, Ούμπιντες, Καπετάνος και Μαρτίν, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στην Ξάνθη. Δεν τους έκανε το χατίρι η μπάλα… Χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, όμως όταν βλέπει κανείς τις φάσεις που δημιούργησε ο Ολυμπιακός Βόλου μπροστά από την εστία των Ακριτών, τότε θα του ξεφύγει σίγουρα, αυτό που απέφυγε περίτεχνα να δηλώσει ευθέως ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου και παρέπεμψε στον Οσιμ.
«Ζητείται τύχη» για τους ερυθρόλευκους, που τα θετικά σχόλια και οι εντυπώσεις που κέρδιζαν ως νεοφώτιστοι για το ποδόσφαιρο που παίζουν, τους έφταναν στο παρελθόν και στα ντέρμπι, αλλά τώρα πλέον χρειάζονται βαθμούς.
Δύο πόντοι από την επικίνδυνη ζώνη δεν αποτελούν απόσταση ασφαλείας και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Βόλου είναι πιο δύσκολο απ’ ότι στις προηγούμενες αγωνιστικές. Βέβαια στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα, δεν μπορούν να υπάρξουν διακρίσεις. Οταν παίρνεις ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ, «σκορπάς» την ΑΕΚ και χάνεις από τον Εργοτέλη στην έδρα σου, πρέπει να έχεις αποδεχτεί ότι σε κάθε ματς είναι πιθανή η μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά και η χειρότερη εξέλιξη.
Αρης και Παναθηναϊκός είναι τα δυο παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και άπαντες στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν ότι το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει είναι η νίκη στο Σαββατιάτικο ματς με τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης… Ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε σε αυτόν τον πρώτο γύρο να είχε βρεθεί ψηλότερα, να είχε μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, καλύτερη ψυχολογία και να βλέπει διαφορετικά το μέλλον. Οσα του χρωστάει η τύχη και η μπάλα, όλοι ελπίζουν ότι θα τα πάρει πίσω στην συνέχεια…
Είναι παράλληλα όμως δεδομένο ότι εκτός από την τύχη που ποντάρει να γυρίσει, ο Ολυμπιακός χρειάζεται και ενίσχυση στην επίθεση… Ηδη έχουν ακουστεί πολλά ονόματα από την Ελλάδα, ήδη ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου έχει κάνει ταξίδια προς αυτό τον σκοπό στο εξωτερικό και πλέον με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις στην μεταγραφική σκακιέρα.
 
 
 
 
 
Δεν έπεισε   
Πήρε την ευκαιρία του ο Φραντζιπάνε στην Ξάνθη, αλλά δεν έπεισε. Ο Αργεντίνος δεν έδειξε αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Σάκης Τσιώλης μάλιστα τον έκανε αλλαγή στο 58’. Πιθανόν να του δοθεί κι άλλη ευκαιρία, αλλά γεγονός είναι πως τα περιθώρια στενεύουν για τον παίκτη.
Β.Ζ. 
 
«Θα του βγει»
Ο Ηλίας Αναστασάκος ήταν καλεσμένος στην αθλητική Κυριακή και ανάμεσα στα όσα είπε, σχολίασε και τον Ολυμπιακό Βόλου. «Ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας προπονητής που σε όποια ομάδα κι αν είναι κοιτάει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα του βγει», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις χαμένες φάσεις του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, αλλά και την δήλωση του Καρδιτσιώτη τεχνικού, ότι θα συμφωνήσει με αυτό που είχε πει ο Οσιμ…
Αγ. Θαν.
 
Δεν χάνει από το NOVA
Δύο μόνο εκτός έδρας ήττες έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Μέχρι σήμερα έχει χάσει όμως από Ολυμπιακό Πειραιώς και Ξάνθη, που είναι και οι μοναδικές που δείχνει το ΝΕΤ. Σε αγώνες που μεταδίδονται από το NOVA μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί…
Β.Ζ. 
 
Είδε Παπαδήμα
Ο Γιώργος Αμανατίδης βρέθηκε στην Κέρκυρα για να παρακολουθήσει το νεαρό Παπαδήμα της Νίκης. Ο κυανόλευκος αμυντικός έχει έρθει δανεικός από τον Ολυμπιακό και οι καλές του εμφανίσεις δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους ανθρώπους της πειραιώτικης ΠΑΕ.
Αγ. Θαν.

Χωρίς σύστημα

Με προσοχή παρακολούθησε την ομάδα της Νίκης στο παιχνίδι με την Ζάκυνθο ο Πέντρο Πασκούλι και το συμπέρασμα του; Ο Αργεντίνος είπε στον Γιδόπουλο ότι οι κυανόλευκοι έπαιζαν στην «τύχη» και χωρίς κανένα απολύτως σύστημα, χωρίς φυσικά να ευθύνεται για αυτό ο προπονητής που ανέλαβε την ομάδα κατευθείαν στο παιχνίδι. Ετσι, η τακτική είναι με το πρώτο που θα ασχοληθεί όταν έρθει.
Αγ. Θαν.
 
Από τους καλύτερους
Από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Νίκης στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο ήταν ο Στέλιος Μαϊστρέλλης. Ο έμπειρος αμυντικός πήρε το οκ από τον Στράτο Γιδόπουλο για να αγωνιστεί και ήθελε να τον δικαιώσει για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά ο μεγαλομέτοχος μετά μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του.
Αγ. Θαν.

Επεισοδιακό Σάββατο

Επεισοδιακό ήταν το Σάββατο στο ΕΑΚ. Δύο αγώνες διεξήχθησαν εκεί και οι δυο διακόπηκαν. Στον πρώτο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου αιτία ήταν τα επεισόδια που έγιναν στην κερκίδα και σε αυτόν της Ανάληψης που ακολούθησε τα λάθη των διαιτητών…
Αγ. Θαν.

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Ο Ογκουνσότο ή ο Μπάλαμπαν δεν μπορεί να τα έχαναν;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου