ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηταν μια δύσκολη χρονιά

ηταν-μια-δύσκολη-χρονιά-41120

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι προπονήσεις του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά στη βολιώτικη ομάδα περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα την οριστική απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση Κόλα, ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας περιόδου.

Στον Ολυμπιακό εκφράζουν τη βεβαιότητα πως η ομάδα θα δικαιωθεί και από την ΕΕ, όπως δικαιώθηκε και σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στη χρονιά που τελείωσε για τον Ολυμπιακό Βόλου, αναφέρθηκε ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Λάκης Μπακάλης, μιλώντας στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια» και στον Γ. Καρδαμάκη, στον Spor Fm 89.5. Αναφέρθηκε στην ψυχολογία στα αποδυτήρια, ενώ για το μέλλον του στην ομάδα είπε ότι την επόμενη μέρα δεν μπορεί να την ξέρει κανείς και πως δεν θα μπορούσε να είχε κάνει ήδη κάποια συζήτηση, αφού το βάρος πέφτει στην επιλογή των ατόμων που θα «τρέξουν» διοικητικά τον Ολυμπιακό Βόλου.

Για τον φετινό Ολυμπιακό Βόλου: «Όλοι φέτος προσπάθησαν, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο. Εγώ, βέβαια, θα ξαναπώ πως όταν έχεις αλλάξει τρεις προπονητές, όταν περνούν από το ρόστερ 38 ποδοσφαιριστές για ένα μίνι πρωτάθλημα 24 αγωνιστικών, καταλαβαίνει κανείς πως είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ομάδα. Μέχρι να δημιουργήσεις ομάδα, τελειώνει το πρωτάθλημα. Υπάρχει κίνδυνος να πας “αδιάβαστος”, ειδικά όσον αφορά τον Ολυμπιακό, που δεν είχε μία συνέχεια από τα προηγούμενα χρόνια και που ειδικά πέρσι είχε μία πολύ καλή ομάδα. Δεν είχε κανέναν παίκτη από τους περσινούς βασικούς, που κανονικά θα έπρεπε να έχει 6-7 τέτοιους».

Για το ότι είχε περισσότερα «εργαλεία», προκειμένου να δουλέψει καλύτερα από τον Ιανουάριο κι έπειτα: «Κι αυτό σχετικό είναι. Μη φαντάζεστε πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έρθουν στην ομάδα τον Ιανουάριο και θα “κολλήσουν” αμέσως. Απλά, πατήσαμε στον κορμό της ομάδας που υπήρχε από πριν, σε συνδυασμό με τους 2-3 ποδοσφαιριστές που ήρθαν κι άλλαξαν την ομάδα. Βέβαια, για τρεις αγωνιστικές χάσαμε και δυο καλούς ποδοσφαιριστές, οπότε σχετικά είναι όλα αυτά. Η ομάδα δούλεψε και δημιουργήθηκε ένα καλό σύνολο, το οποίο αν θα μείνει θα το δει καλά η επόμενη διοίκηση».

Για τα προβλήματα που συνάντησε: «Ήταν, γενικά, μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα στην αρχή. Τα αποδυτήρια ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Σκεφτόσουν αν έπρεπε να πας μέσα και να τονώσεις ψυχολογικά τους παίκτες, γιατί δεν μπορούσες να τονώσεις πρώτα τον εαυτό σου. Βαθμολογικά ήμασταν χαμηλά, όλα ήταν χάλια. Υπήρχε κι ένας πόλεμος κατά της ομάδας, χωρίς να θέλω να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για 1-2 ανθρώπους συγκεκριμένα. Εννοώ ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα και η ομάδα δεν είχε τύχη ποτέ, για να πάρει ένα αποτέλεσμα. Η καλύτερη διαιτησία που είχε ποτέ σε αγώνα ήταν μία διαιτησία 50-50. 50+1 δεν υπήρχε για εμάς. Ποτέ δεν πήραμε ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα. Όλα ήταν αρνητικά, τα πάντα. Έζησα μία ομάδα τρομαγμένη».

Για το αν, ζώντας και τις δύο διοικήσεις, μπορούσε να στηριχθεί σ’ αυτές:

«Και η πρώην Διοικούσα Επιτροπή κι ο Ερασιτέχνης στη συνέχεια προσπάθησαν για το καλύτερο. Εγώ δεν μπορούσα να “πατήσω”, όμως, ούτε στη μία ούτε στην άλλη διοίκηση. Προσπάθησα από μόνος μου να ενεργήσω. Τα προβλήματα, βέβαια, των αποδυτηρίων υπάρχουν πάντα, είτε πηγαίνει μία ομάδα καλά, είτε τα πηγαίνει άσχημα. Έχεις να κάνεις με 28 χαρακτήρες που ο καθένας έχει τα δικά του και μπορεί να λέει το οτιδήποτε.

Δεν μπορείς να φτιάξεις και να χαλιναγωγήσεις κάθε παίκτη. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να πας να κάνεις αυτό που θέλεις, να κερδίσεις. Δε λες “πάω να φτιάξω μία ομάδα”. Έπρεπε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή, προκειμένου να σωθούμε. Πώς θα γινόταν αυτό; Έπρεπε να βρω τον τρόπο».

Για την επόμενη μέρα του ίδιου: «Την επόμενη μέρα, για μένα προσωπικά, δεν μπορεί να την ξέρει κανένας. Ο Ολυμπιακός φαντάζομαι πως θα βρει τον δρόμο του, υπάρχει ο Ερασιτέχνης που θα κινηθεί και θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Βέβαια, δεν θα είναι αυτοί που θα “τρέξουν” την ομάδα του χρόνου κι έτσι το δήλωσαν κι οι ίδιοι. Δεν έχω συζητήσει με κανέναν για τη νέα χρονιά, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν να σκεφτούν ποιοι θα πλαισιώσουν την ομάδα και ποιοι θα την “τρέξουν”».

Ο Λάκης Μπακάλης ήταν φέτος στον Ολυμπιακό από τις 27 Νοεμβρίου 2017, με τον Βελεστινιώτη προπονητή να διαδέχεται τον Κώστα Μπράτσο, και κατέγραψε οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Δείπνο του προπονητή στην ομάδα

Δείπνο στους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό team, το προσωπικό και φυσικά στη Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 παρέθεσε προχθές το βράδυ ο προπονητής της ομάδας κ. Λάκης Μπακάλης, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσει άπαντες για τη συνεργασία που είχαν την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Μπακάλης υποδέχτηκε στην κοσμική ταβέρνα «Μπακαλόγατος» όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια και ευχαρίστησε έναν- έναν προσωπικά για τη συνεργασία και τη στήριξη που του προσέφεραν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Τσεκούρας στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον κ. Μπακάλη για την εργατικότητά του και την υλοποίηση του φετινού στόχου, παρά τις διοικητικές αλλαγές που έφεραν στο μέσο της χρονιάς, αναστάτωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο κ. Τσεκούρας εξήρε το έργο του κ. Μπακάλη και του προσέφερε εκ μέρους της Διοίκησης ένα ρολόι για να είναι πάντα στην ώρα του, όπως χιουμοριστικά είπε.

Ο κ. Μπακάλης εμφανώς συγκινημένος τον ευχαρίστησε θερμά όπως και όλη τη Διοίκηση του Συλλόγου και η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα, με τον ίδιο να συζητά με όλους τους προσκεκλημένους του, κάνοντας ουσιαστικά σε χαλαρό κλίμα την ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.

Παίκτες και προπονητής θυμήθηκαν διάφορα περιστατικά αυτής χρονιάς και φυσικά δεν έλειψαν το γέλιο και τα πειράγματα.

«Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ευχαριστεί τον προπονητή κ. Λάκη Μπακάλη για τη σημαντική προσφορά του στην ομάδα, αλλά και για το δείπνο που παρέθεσε προς όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, δείχνοντας έτσι πως όποιος εντάσσεται στον μεγάλο και ιστορικό Σύλλογό μας, γίνεται μέλος μιας μεγάλης κι ενωμένης οικογένειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου