ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο «κόκκινο» η αγωνία Ολυμπιακού και Ρήγα

στο-κόκκινο-η-αγωνία-ολυμπιακού-και-46861

Την απόφαση της εκδίκασης της έφεσης του Ρήγα Φεραίου για την υπόθεση «Κόλα» περιμένουν με μεγάλη αγωνία, τόσο οι κυανόλευκοι όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που έχει ήδη εκδικαστεί αναμένεται -σε μεγάλο ποσοστό- να γίνει γνωστή σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη απόφαση ο Ολυμπιακός Β. είχε δικαιωθεί πρωτοδίκως στην ένσταση που είχαν υποβάλλει οι Βελεστινιώτες σχετικά με αντικανονική συμμετοχή του Κόλα στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Η απόφαση που θα ανακοινωθεί σχετικά με την ένσταση των Βελεστινιωτών, μπορεί να χαρακτηριστεί για τις δύο ομάδες της Μαγνησίας «ο θάνατός σου, η ζωή μου» κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη βαθμολογία του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής -έτσι όπως έχει διαμορφωθεί- η ομάδα του Ρήγα έχει υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα (τερματίζοντας στην 7η θέση με 37 βαθμούς), ενώ η ομάδα του Ολυμπιακού παρέμεινε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 5η θέση της κατάταξης, με 39 βαθμούς.

Αν ο Ρήγας δικαιωθεί δευτεροδίκως, βάσει της σημερινής (όπως όλα δείχνουν) ανακοίνωσης της απόφασης, αυτομάτως θα προστεθούν στη συγκομιδή του 3 βαθμοί, ενώ από τον Ολυμπιακό Β. θα αφαιρεθούν εκτός απροόπτου 6. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρήγας Φεραίος θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, όχι όμως και οι ερυθρόλευκοι, που θα βρεθούν να αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα! Ακόμα πάντως και αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί και η ένσταση του Ρήγα απορριφθεί, υπάρχει νέο «σωσίβιο» για τους Βελεστινιώτες ώστε να σώσουν την κατηγορία, καθώς περιμένουν και την εκδίκαση της ένστασης κατά της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Βοιωτίας αποσύρθηκε από το Κύπελλο Ερασιτεχνών και βάσει πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ έπρεπε να της αφαιρεθούν βαθμοί στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την απόφαση της για απόσυρση από το Κύπελλο, που ήταν απέναντι στην ομάδα του Βελεστίνου (0-0). Ο Ρήγας έχει καταθέσει ένσταση και περιμένει την εκδίκασή της, που θα φέρει βαθμούς στο σωματείο και θα απομακρύνει τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Μουρτζίνος: «Εκκληση να παρουσιαστούν… οι επόμενοι»

Για το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου, την προσέλευση του κόσμου, τη δυναμική που έδωσε η αναμέτρηση στην πόλη του Βόλου αλλά και την επόμενη μέρα στην ομάδα του Ολυμπιακού μίλησε ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος.

Ο παράγοντας του συλλόγου μίλησε στο ραδιόφωνο «Βόλος 986», τονίζοντας πώς το επόμενο διάστημα πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και θα αξιολογηθούν από τη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Ο κ. Μουρτζίνος τοποθετήθηκε αρχικά σχετικά με το φιλικό της περασμένης Κυριακής κόντρα στη Νίκη, σημειώνοντας: «Το παιχνίδι της Κυριακής με τη Νίκη, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι πως ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Δώσαμε πάρα πολύ μεγάλη βάση και σημασία στον χαρακτήρα του παιχνιδιού, καθώς, όπως είχαμε ανακοινώσει σε όλους, στα μέσα, στους οργανισμούς και στους φιλάθλους, μέρος των εσόδων του θα πάει στο Γηροκομείο Βόλου, που είναι ένα ευαγές ίδρυμα της πόλης μας και προσφέρει πάρα πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους υπαλλήλους του ιδρύματος, καθώς και για όλους που φιλοξενούνται σε αυτό. Το παιχνίδι ήταν ωραίο. Φυσικά, χαιρόμαστε ως Ολυμπιακοί που το κερδίσαμε, δείξαμε πως ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια, μεταξύ αυτών των δύο ομάδων υπάρχει πάθος και άγχος για τη νίκη. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη, ήταν και λίγο τυχερή σε 1-2 φάσεις, πριν καταφέρει να διευρύνει το υπέρ της σκορ, καταφέραμε να κερδίσουμε, και πιστεύω πως οι φίλαθλοι που παρευρέθησαν το απόλαυσαν. Θα γραφτεί κι αυτό το ματς στην ιστορία των αναμετρήσεων, μεταξύ των δύο αυτών ομάδων».

Σχετικά με το παιχνίδι μεταξύ των νεαρών ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ο κ. Μουρτζίνος σημείωσε: «Αυτό ήταν μία πρωτοτυπία τωρινή, αλλά πάντα γινόταν στο παρελθόν. Οι παλιότεροι θα θυμούνται πως πριν από τα παιχνίδια των δύο ομάδων, απολαμβάναμε τα λεγάμενα «τσικό» που άνοιγαν τους αγώνες. Από αυτές τις ομάδες, είδαμε πολλά παιδιά στο μέλλον να «κατακλύζουν» και να γεμίζουν τις τάξεις των πρώτων ομάδων και του Ολυμπιακού και της Νίκης. Είχαν τα μπλουζάκια τους με τα συνθήματά τους. Γενικά, ήταν μία πολύ όμορφη εικόνα για το βολιώτικο ποδόσφαιρο, που πιστεύω ότι έστειλε μηνύματα, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Το σύνθημα αποφασίστηκε από κοινού, με τα μπλουζάκια φυσικά να έχουν χρώμα ανάλογο με τη σωματειακή προτίμηση του καθενός. Η οργάνωση ήταν άψογη κι έγινε από κοινού. Σε όλες τις θύρες υπήρχαν δύο άτομα, ένα της Νίκης κι ένα του Ολυμπιακού. Όλο το τελετουργικό, η διάθεση των εισιτηρίων, ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση, που πιστεύω ότι έδειξε τη δυναμική της πόλης».

Για την προσέλευση του κόσμου, ο παράγοντας του Ολυμπιακού Β. επεσήμανε: «Αυτό ήθελα να το επισημάνω και το αναφέραμε και στην ανακοίνωση που βγάλαμε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα), ως Ολυμπιακός Βόλου. Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η ίδια με τα εισιτήρια που πουλήσαμε, γιατί πάρα πολύς κόσμος πήρε εισιτήριο, αλλά δεν ήρθε στον αγώνα. Ο κόσμος όλος μας έδινε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του αγώνα και τον σκοπό που είχε και με κάθε ευκαιρία εκδήλωνε τη συμπαράσταση προς την ομάδα μας. Όλοι μας έδιναν το κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, ως Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου».

Για τα επόμενα βήματα στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό Βόλου τόνισε: «Μετά το φιλικό με τη Νίκη, θα μπούμε στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο, εννοούμε αρχικά τον σχεδιασμό του ρόστερ. Ένας μεγάλος αριθμός των φετινών παικτών θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. Δεν θα ξεκινήσουμε ξανά από το μηδέν, θα έχει έναν κορμό ποδοσφαιριστών έτοιμο, ο οποίος θα ενισχυθεί με καινούριους παίκτες.

Φυσικά τον γενικό σχεδιασμό της ομάδας θα τον κάνει η νέα Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος ποδοσφαίρου, αλλά εμείς ως Ερασιτέχνης οφείλουμε να παρουσιάσουμε κάποια πράγματα σε αυτόν που θα αναλάβει. Εκεί μέσα είναι το brand name, ένας κορμός παικτών, όλα αυτά που κάνουν μία ομάδα. Δεν μπορεί κάποιος να έρθει να πάρει αέρα. Θα έρθει να πάρει κάτι, το οποίο να φαίνεται.

Κάποια στιγμή, σύντομα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει την «έκκλησή» του, για να παρουσιαστούν οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Αυτές οι προτάσεις, όσες παρουσιαστούν, θα αξιολογηθούν, θα κοστολογηθούν και θα παρουσιαστούν στη γενική συνέλευση του συλλόγου. Αυτή είναι το κυρίαρχο όργανο και θα αποφασίσει. Αρα, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, που εμείς θέλουμε να ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι με αυτήν, θα δημιουργηθεί ένα σχήμα, το οποίο θα «τρέξει» την ποδοσφαιρική ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου