ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τιμά τον Ντούσαν Ιβκοβιτς

τιμά-τον-ντούσαν-ιβκοβιτς-305343

Μεγάλο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του προπονητή, που οδήγησε δύο φορές τους Πειραιώτες στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στις 20.00 στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Η τελευταία παράστασή του «Ντούντα» στους πάγκους θα δοθεί σήμερα στο ΣΕΦ, όπου το παρών πέραν των ερυθρόλευκων θα δώσουν και πολλοί πρώην παίκτες του, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να πει «αντίο» στα παρκέ, ο ίδιος και ο Ολυμπιακός συμφώνησαν πως η τελευταία παράσταση θα πρέπει να δοθεί στη «σκηνή» όπου συνέβησαν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός, οι Dusan Ivkovic Stars και ο κόσμος του Θρύλου θα γράψουν τον επίλογο της 40χρονης καριέρας ενός τεράστιου προπονητή, ο οποίος οδήγησε την ομάδα μας δύο φορές στο… Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στη σπουδαία του καριέρα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προπόνησε, καθοδήγησε και βελτίωσε με τις γνώσεις του σπουδαίους σταρ όπως ο Σπανούλης, ο Τεόντοσιτς, ο Μπογκντάνοβιτς, ο Χάινς, ο Άντιτς, ο Πρίντεζης, ο Μόνια, ο Κριάπα και πολλούς άλλους, αλλά και βετεράνους πλέον αθλητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ, όπως ο Κιτσάνοβιτς, ο Νταλίπαγκιτς, ο Γκάλης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου, ο Ρίβερς, ο Πάσπαλιε, ο Ντίβατς, ο Κόουτς και ο Πέτροβιτς.

Οι περισσότεροι από αυτούς θα βρεθούν στη μεγάλη γιορτή απόψε ώστε να τιμήσουν τον μεγάλο τους δάσκαλο. Η φιλική αυτή αναμέτρηση, θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Χθες στο ΣΕΦ παραχωρήθηκε και συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού φιλικού και εκεί βρέθηκαν και οι πρόεδροι των «ερυθρόλευκων», Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που έπλεξαν το εγκώμιο του «σοφού», χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα θρύλο του μπάσκετ και μεγάλο μέρος της ιστορίας της ομάδας.

Από τη μεριά του ο 73χρονος Σέρβος τεχνικός δήλωσε: «Χαίρομαι που έχω δίπλα μου αυτούς τους κυρίους, τους κυρίους Αγγελόπουλους, και θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ανέλαβαν να διοργανώσουν αυτόν τον τιμητικό αγώνα για μένα. Ευχαριστώ τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, αλλά και τους παίκτες που θα αγωνιστούν. Το μπάσκετ είναι ολόκληρη η ζωή μου. Όσο και αν προσπάθησα να δώσω κάτι σε αυτό το άθλημα, όλα αυτά τα χρόνια, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά που έδωσε το μπάσκετ σε μένα. Αυτό το παιχνίδι έχει μία ειδική σημασία για εμένα. Εγώ θα μείνω στο μπάσκετ, αλλά όχι σε πάγκους. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα όσα πέρασα στον Ολυμπιακό. Όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές. Είμαι Ολυμπιακός.

Υπήρξαν ευχάριστες, αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Δεν θα ξεχάσω το 1999, όταν και ήμουν στον Ολυμπιακό και η πατρίδα μου βομβαρδιζόταν. Τότε ήταν μαζί μας όχι μόνο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός. Σας ευχαριστώ. Η ιδέα αυτού του φιλικού αγώνα είναι για να βοηθήσουμε το Χαμόγελο του Παιδιού στην Ελλάδα και ένα παιδικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι. Πιστεύω πως και πάλι ο κόσμος θα δείξει τη μεγάλη του καρδιά και θα έρθει στο γήπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου