ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θραύση από τα μέλη του ΣΔΥΒ

θραύση-από-τα-μέλη-του-σδυβ-305448

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο ΣΔΥ Βόλου συνέχισε την εντυπωσιακή παρουσία που έχει κάθε βδομάδα στους αγώνες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα ο σύλλογος προγραμματίζει τις ετοιμασίες για τις επόμενες συμμετοχές και διοργανώσεις, πολλές από τις οποίες θα είναι στη περιοχή μας, με έντονο το στοιχείο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

O 11ος Γύρος της Λίμνης Ιωαννίνων που έγινε τη Κυριακή συγκέντρωσε 2.500 δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας, τη Κύπρο και το εξωτερικό, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο ωφελείται κάθε τοπική κοινωνία από τη διοργάνωση τέτοιων events που προάγουν τον αθλητισμό στη πιο υγιή του μορφή. Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς το παρών έδωσαν 45 αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που πραγματοποίησε οργανωμένη εκδρομή για τον αγώνα το Σαββατοκύριακο με λεωφορείο. Παράλληλα τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους αθλητές του αδελφοποιημένου Συλλόγου Ευ Ζην Λεμεσού, ενώ εγκαινίασαν τις νέες φανέλες του συλλόγου που κατασκευάζονται με τεχνολογία 3D, έκαναν «θραύση» σε όσους τις έβλεπαν, και επελέγησαν μέχρι και από την ΕΡΤ για το ξεκίνημα του ρεπορτάζ της για τον αγώνα.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν ο αγώνας ΑμεΑ, ο αγώνας «Μαμά καρότσι», και η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, στην οποία μετείχαν οι:

Αχιλλέας Καλαμάκης
Αργύρης Βουρλογιάννης
Τόλης Κουτσουμπές
Αντώνης Δροσινός
Γιάννης Παπαδόπουλος
Κώστας Παλάντζας
Ειρήνη Λουμουσιώτη
Δημήτρης Λουμουσιώτης

Τη Κυριακή έγινε το κυρίως μέρος των αγώνων, με αποστάσεις 30 (ο πλήρης γύρος της λίμνης) και 10 χιλιομέτρων. Σε αυτούς τους αγώνες έτρεξαν από τον ΣΔΥΒ οι:

30 χιλιόμετρα
Αχιλλέας Γιαννούλας
Κώστας Μαγαλιός
Γιώργος Αντωνίου
Δημήτρης Γάκης
Βαγγέλης Γιαννούχος
Ηλίας Πατσαρούχας
Αργύρης Βουρλογιάννης
Νίκος Μόσιος
Σπύρος Τρύφωνος
Δημήτρης Λαγός
Δημήτρης Οικονόμου
Δημήτρης Φραγκάκης
Λίνος Βίγκλας
Κώστας Κοτρώνης
Βασίλης Μπάρδας
Μάριος Μιχαλόπουλος
Αποστόλης Σαλαμούρας
Παντελής Ζήσης
Ορέστης Μόσιος
Μάρθα Ξηροφώτου
Γιάννης Κυριαζής
Ρίτσα Ρούστα
Μαρία Διαμαντοπούλου
Κώστας Παλάντζας
Ντίνος Μιχόπουλος
Αλεξία Τζήμου
Βαγγέλης Γιακάκογλου
Κώστας Μπέκας
Γιώργης Μαυρουδής
Άννα Κοκκονάκη

10 χιλιόμετρα

Αχιλλέας Καλαμάκης
Τόλης Κουτσουμπές
Νίκος Μήλιος
Στέργιος Κουσκουρίδας
Αντώνης Δροσινός
Βασίλης Αθανασίου
Κατερίνα Καραντζιά
Ηλίας Σαρρηγιάννης
Αναστάσιος Οικονόμου
Γιώργος Αλμπανούδης
Χαράλαμπος Γιώτας
Εμμανουέλα Μανούσου

Και από τον αδελφοποιημένο Συλλόγο Ευ Ζην Λεμεσού:

Μελίνα Ευθυμίου

Πανίκος Αντωνίου

Στέλλα Αντωνίου

Ανδρέας Ευθυμίου

Κατά την επιστροφή, ο σύλλογος πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Μέτσοβο όπου τα μέλη γευμάτισαν και γνώρισαν τις ομορφιές και αυτής της περιοχής.

Ο 2ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης έγινε τη Κυριακή στο βουνό της Λάρισας με 250 συμμετοχές, και 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στις δύο διαδρομές. Σημαντική επιτυχία για τη Χριστίνα Χατζηγιαννίδου που κέρδισε στη γενική κατάταξη των γυναικών, το Σέγκια trail, απόστασης 8 χιλιομέτρων. Στον ίδιο αγώνα, ο Ζήσης Τσουρέλης προπορευόταν και πήγαινε για τη 1η θέση αλλά τερμάτισε 6ος εξαιτίας απώλειας της διαδρομής από τους 5 πρώτους. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ο Γιώργος Καλαντζής τερμάτισε 8ος στον Ημιμαραθώνιο.

Το πρωί της Κυριακής έγινε στη παραλία του Βόλου το Magnathlon. Στον αγώνα έτρεξαν τρεις δρομείς του ΣΔΥ Βόλου οι Απόστολος Νέος (10χλμ), Δημήτρης Κοτσίλιος, Ευαγγελία Αθανασιάδου (5χλμ), ενώ συνολικά ο αγώνας είχε 9 συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα και 29 στα 5 χιλιόμετρα.

Ο ιδιαίτερα σκληροτράχηλος Hercules Marathon 2017 έγινε στην Οίτη τη Κυριακή. Μετά από 9 ώρες και 12 λεπτά αγώνα, τερμάτισε τη μαραθώνια διαδρομή ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Γιάννης Μπατζάκας. 350 δρομείς έτρεξαν στους 3 αγώνες της διοργάνωσης.

Ο 2ος Ορφικός Δρόμος απόστασης 6 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με 100 συμμετοχές και εκκίνηση από τις πηγές του Ορφέα κοντά στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Ο αγώνας ήταν μη ανταγωνιστικός και συμμετείχε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αλέξης Παπαλεξίου.

Οι προσεχείς δράσεις

Στις 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα, στη παραλία του Βόλου, «Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ 2017». Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο ΣΔΥ Βόλου, μας καλούν όλους σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθειά τους. Ο αγώνας θα έχει συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ όπως έχει ορισθεί από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ». Δηλώσεις συμμετοχής-αριθμούς και μπλουζάκια στα γραφεία της «ΦΛΟΓΑΣ» στο Βόλου, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), τηλ. 2421024628, δηλώσεις συμμετοχής και αριθμούς επίσης στο κατάστημα Ηλιόπουλος κοσμήματα Δημητριάδος 174 και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

Πληροφορίες Δ/νση Αθλητισμού, τηλ. 2421071770. Ο αγώνας της Φλόγας με σωστή οργάνωση έχει πλήθος συμμετοχών, και 2.000 πολίτες του Βόλου που τρέχουν κάθε χρόνο στον αγώνα, ενώ χωρίς κανένα έξοδο για οποιονδήποτε λόγο, όλες οι εισπράξεις καταλήγουν στον φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα υποστηρίξει την 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα γίνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.30 στην πόλη του Βόλου, με την συμμετοχή των αθλητών του. Η ώρα προσέλευσης όσων αθλητών του συλλόγου και όλων των πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία, είναι στις 18.00 εκείνης της ημέρας (οδός Γ. Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη), λίγο μετά το Δημαρχείο.

Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 17ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, με αποστάσεις 7,6 και 2 χιλιομέτρων. Υποστηρικτής του αγώνα θα είναι όπως πάντα ο ΣΔΥ Βόλου, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με τους διοργανωτές. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν, και προς διευκόλυνση των αθλητών του ΣΔΥΒ που θέλουν να μετέχουν, μπορούν να ζητάνε στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 την εγγραφή τους, καθώς ο ΣΔΥΒ θα στείλει στη διοργάνωση ομαδική λίστα συμμετοχών.

Αυτή τη Κυριακή, δεκάδες δρομείς του ΣΔΥΒ θα τρέξουν στον 5ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Δρόμο στα Φάρσαλα, ενώ 30 μέλη του συλλόγου γράφτηκαν επίσης στον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα γίνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.


Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες, όπως και το λινκ εγγραφών, βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου