ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-491243

Σέντρα στην Αργεντινή    

Ενα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα στον πλανήτη, αυτό της Αργεντινής, κάνει πρεμιέρα. Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ είχαν ρόλο κομπάρσου στα τελευταία τρία πρωταθλήματα, τα οποία κατέληξαν κατά σειρά σε Βελές Σάρσφιλντ, Μπάνφιλντ και Αρχεντίνος Τζούνιορς. Πάντως για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό και οι «χεϊνέσες» και οι «μιγιονάριος» δείχνουν ικανές να πρωταγωνιστήσουν ξανά. Με σημαντικές ενισχύσεις η Μπόκα Τζούνιορς (Εσκουδέρο, Λουκέτι, Σελάι, Ινσαουράλδε) και με τον θριαμβευτή του Κλαοσούρα 2009 με την Αρχεντίντος, Κλαούντιο Μπόργκι στον πάγκο της θα επιδιώξει να επανακτήσει τα σκήπτρα. Ακριβώς ίδιο στόχο έχει φέτος και η μισητή αντίπαλός της, Ρίβερ. Ο ερχομός του Ανχελ Κάπα μπορεί να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών. Παίκτες που στηρίχθηκαν αλλά δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα απομακρύνθηκαν και στις θέσεις τους, τοποθετήθηκαν φιλόδοξοι και έμπειροι. Σπουδαιότερη μεταγραφή για τη Ρίβερ, αναμφίβολα η επιστροφή του τερματοφύλακα Χουάν Πάμπλο Καρίσο, ο οποίος θα τις προσφέρει και πάλι ηρεμία και ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια.

Η Ολ Μπόις, που εδώ και τρεις δεκαετίες βολόδερνε στις μικρότερες κατηγορίες της Αργεντινής, επέστρεψε στα σαλόνια του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, μαζί με την Ολίμπο Μπαΐα Μπλάνκα, που κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ κατηγορία, αλλά και την Κίλμες που τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Από το φετινό πρωτάθλημα θα λείψει σίγουρα η Ροσάριο Σεντράλ η οποία πριν μερικές βδομάδες έχασε την παραμονή της στην κατηγορία στα Play Out από την Ολ Μπόις.
Όπως όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και φέτος, η NOVA, φέρνει στο σπίτι μας το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Αργεντινής, αρχής γεννωμένης με το Απερτούρα 2010, το οποίο κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο. (σήμερα NS4 22:10: Αρχεντίνος Τζ. -Ουρακάν και αύριο NS3 20:00 Ρίβερ Πλέιτ- Τίγκρε).
 
 
 
 
 
 
 
Με… υποσχέσεις και καλή διάθεση ομάδα δεν γίνεται… Μπορεί στη Νίκη να έχει γίνει ένα βήμα μπροστά, αλλά από την αισιοδοξία για αλλαγή που έδωσαν τα ονόματα που έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι, στη Νέα Ιωνία κατέληξαν πάλι στην ανησυχία και την αβεβαιότητα. Δύο παίκτες αποκτήθηκαν και από τους μεταγραφικούς στόχους που θεωρούσαν σίγουρους στους κυανόλευκους οι περισσότεροι έχουν χαθεί.
 
 
Η κυανόλευκη ΠΑΕ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει, έχει μείνει σχεδόν στάσιμη. Υπάρχουν μια σειρά από σημαντικά θέματα βέβαια που επιζητούν λύση και δεν μπορεί μόνο ένας άνθρωπος να τρέχει για όλα. Αυτό και μόνο μπορούμε να το αναγνωρίσουμε στο Στράτο Γιδόπουλο που δίνει τις «μάχες» του. Από κει και πέρα όμως είμαστε αρχές Αυγούστου και δεν μπορεί να πείσει κανέναν αυτή η ομάδα ότι πάει για πρωταθλητισμό. Μόνο το όνομά της αφήνει με σεβασμό τους αντιπάλους και απορία για το τι θα παρουσιάσει. Ως όνομα είναι βαρύ, αλλά μέχρι στιγμής ως αντίπαλος για τις υπόλοιπες ομάδες δεν φαίνεται να είναι υπολογίσιμος…
Εκκρεμότητες υπάρχουν πάρα πολλές στο ρόστερ. Ούτε οι παίκτες του περσινού δυναμικού δεν έχουν συζητήσει ακόμα για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Η ομάδα την Δευτέρα ξεκινά κανονικά την προετοιμασία της και μετρά μόνο δύο αποκτήματα. Ο Χόρχε Μπάριος είχε πει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει συμπληρωθεί το 60% του ρόστερ. Ομως ούτε αυτό έγινε ούτε οι Θεοδοσιάδης και Τσάγγαρης ήρθαν, που θεωρούνταν σχεδόν σίγουροι, οι οποίοι κατέληξαν στην Καρδίτσα, ενώ υπάρχουν και δυο ακόμα ναυάγια, αυτά των Τριχιά και Πέτρου, που φάνηκε ότι δεν γέμιζαν το… μάτι στο μεγαλομέτοχο.
Μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες δεν φτάνουν. Με υποσχέσεις και διάθεση δεν γίνεται ομάδα. Σίγουρα ότι υπάρχει διάθεση είναι ένα ενθαρρυντικό γεγονός, από τη στιγμή που μερικές εβδομάδες πριν η Νίκη δεν ήξερε αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Γεγονός όμως είναι ότι υπάρχει ξανά ανησυχία για τις επιλογές στο ρόστερ και για το κατά πόσο αυτή η ομάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Από τη στιγμή που είδαν μεταγραφικούς στόχους να χάνονται και από τη στιγμή που εμπιστοσύνη δεν υπάρχει πλέον στις υποσχέσεις αλλά μόνο στα έργα από τους οργανωμένους, είναι φυσικό να πιστεύουν ότι αυτή η ομάδα βαδίζει ξανά στη μετριότητα.
Την εικόνα μπορούν να αλλάξουν μόνο ο Στράτος Γιδόπουλος και οι συνεργάτες του, αλλά φαίνεται πλέον πως υπάρχει λίγος χρόνος… Ευτυχώς δεν έχουν μειωθεί -λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης- τόσο πολύ όσο προηγούμενες χρονιές οι επιλογές στην αγορά. Κάποια ομάδα τώρα μπορεί να βρίσκει μπροστά της χαμηλότερα κασέ, αλλά και οι καλοί παίκτες σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν…
 
 
 
 
 
 
 
 
Το δρόμο της επιστροφής 
Το δρόμο της επιστροφής παίρνουν σήμερα οι ερυθρόλευκοι, που γυρίζουν στην βάση τους γεμάτοι εμπειρίες και έτοιμοι να αποκαλυφθούν πλέον στο κοινό τους. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει έχοντας κερδίσει αναμφίβολα πολλά περισσότερα από τη σωστή και άψογη προετοιμασία του και άπαντες περιμένουν όλη αυτή η προσπάθεια από διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες να αποδειχτεί και εντός συνόρων.

Αγ. Θαν.

 
Η κλήρωση…
Η κλήρωση των πρωταθλημάτων football league (Β’ Εθνικής) και football league 2 (Γ’ Εθνική) θα γίνουν στο μαγαζί Cataralla –W του Στράτου Γιδόπουλου στη Γλυφάδα. Πέρυσι έγιναν στο Ξενοδοχείο Πορταριά το οποίο το έχει ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και τώρα θα την κλήρωση θα φιλοξενηθεί στις επιχειρήσεις του μεγαλομετόχου της Νίκης Βόλου…

Αγ. Θαν.

 
Ετοιμάζεται για προσφυγή
Ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή ο Αλέκος Γεωργιάδης, αν οι άνθρωποι της Νίκης δεν επικοινωνήσουν μαζί του για τα χρωστούμενα της προηγούμενης σεζόν. Ο ποδοσφαιριστής είχε όλη τη διάθεση να παραμείνει στην ομάδα και να κάνει και υποχώρηση μάλιστα παίρνοντας τα μισά δεδουλευμένα από πέρυσι, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι δεν τον θέλει ο Χόρχε Μπάριος στην ομάδα… Σήμερα ο Γεωργιάδης θα αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι του Απόλλωνα Αθηνών που κάνει προετοιμασία στην Πορταριά, με τον Εθνικό Βόλου για λογαριασμό της ομάδας της Αθήνας κι αν πείσει θα αποκτηθεί.

Αγ. Θαν.

 
Αναχωρεί αύριο
Αύριο αναχωρεί για τη Βουδαπέστη με την ομάδα των καταδύσεων ο Βολιώτης προπονητής και διεθνής κριτής Νίκος Τουλούδης, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο 30ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης με τη δεύτερη ιδιότητά του. Να θυμίσουμε ότι συμμετείχαν και οι Βολιώτισσες συγχρονίστριες Γιαλίδη και Κουτίδη.

Ζ.Ε.Ι

 
Στη Β. Ελλάδα
Με ομάδες της Βορείου Ελλάδας συζητά ο Βολιώτης διεθνής με τους νέους γκολκίπερ Κωνσταντίνος Παλιούρας, που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και είχε αγωνισθεί δανεικός πέρσι στη Ζάκυνθο και πρόπερσι στην Αλεξάνδρεια… Ο Παλιούρας είχε καλές προτάσεις, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μέσα στον Αύγουστο στρατεύεται.

Β.Ζ

 
Αναζήτηση
Αλλες ομάδες αναζητούν χορηγό, άλλες αναζητούν συνεταίρο για συνένωση και άλλες παίκτες   και γήπεδο… Στο Πήλιο όλα δείχνουν ότι θα συνενωθούν Αργαλαστή -Σηπιάδα και Ζαγορά-Κισσός, μετά από πολλές προσπάθειες τελικά θα κατεβούν Αστέρας, Δόξα, Ορμίνιο… ενώ προς συνένωση οδεύουν Κένταυρος- Δάφνη…

Β.Ζ

 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Μήπως στη Νίκη περιμένουν να περάσει ο καιρός και οι παίκτες που μείνουν ελεύθεροι να ρίξουν ακόμα περισσότερο το κασέ τους, ώστε να κάνουν φθηνές επιλογές;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου