ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-493074

Στο Γουέμπλεϊ με την Εθνική Ουγγαρίας ο Σέλεζι

Στην Αγγλία θα βρεθεί στις 11 Αυγούστου ο Ζόλταν Σέλεζι προκειμένου να αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο Γουέμπλεϊ, όπου η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας θα αντιμετωπίσει την Εθνική Αγγλίας. O δεξιοπόδαρος αμυντικός της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου έχει ήδη συμμετοχές με την εθνική ομάδα των Μαγυάρων, αφού έχει αγωνιστεί ήδη σε 26 παιχνίδια από το 2004 μέχρι και σήμερα δίχως να έχει γκολ. Έχει επίσης συμμετοχές και με τις εθνικές ομάδες νέων της χώρας του, μιας και έχει παίξει σε συνολικά 18 παιχνίδια με τις ομάδες U17, U18 και U21. Ο Σέλεζι πριν έρθει στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί επίσης σε Ουίπεστ, Κότμπους, Στρασμπούρ και Ντεμπρετσένι, μετρώντας συνολικά 240 ματς πρωταθλήματος αλλά και πέντε τέρματα, ενώ έχει παραστάσεις και από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και έχει αντιμετωπίσει τον Στίβεν Τζέραρντ, αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας σήμερα.
Το φιλικό παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ θα είναι το πρώτο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ως παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου!
 
 
 
 
 
 
Εστω και με καθυστέρηση και μετά από αρκετή ταλαιπωρία η Νίκη ξεκινάει φέτος την προσπάθειά της ενόψει της νέας σεζόν στη Γ’ Εθνική. Ο Γιδόπουλος παρέμεινε τελικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ηγεσία της ΠΑΕ, ενώ κράτησε κοντά του και τον Ουρουγουανό τεχνικό Χόρχε Μπάριος…
  
 
Μπορεί τα δυο βασικά πρόσωπα στο κυανόλευκο σκηνικό να είναι τα ίδια, αλλά η συνταγή που θα ακολουθηθεί όμως δείχνει πως θα είναι διαφορετική. Το νέο πρόσωπο που θα έχει και οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά καθήκοντα θα είναι ο Τάκης Λουκανίδης. Μια προσωπικότητα που αναμφίβολα προσθέτει κύρος και αίγλη στην κυανόλευκη ΠΑΕ. Ομως ούτε αυτός φτάνει για να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθηθεί μια διαφορετική φιλοσοφία από τις δυο προηγούμενες χρονιές και όσοι χειρίζονται τις τύχες της ομάδας το ξέρουν πλέον καλά.
Τους πρωταγωνιστές θα αποτελέσουν οι ποδοσφαιριστές και οι επιλογές που θα γίνουν θα κρίνουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το στόχο της ανόδου στη Β’ Εθνική. Τρίτη και… φαρμακερή, λέει ο θυμόσοφος λαός και αλήθεια είναι ότι αυτή φαντάζει η τελευταία ευκαιρία για το Στράτο Γιδόπουλο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και να φέρει την ομάδα ψηλά. Οχι ότι δεν θα υπάρχει άλλη μόνο από τους φιλάθλους, αλλά και ο ίδιος αν αποτύχει φέτος, θα φύγει με δική του απόφαση.  
Βέβαια χρειάζεται και η συμπαράσταση του κόσμου, που δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις προηγούμενες σεζόν και να αντιμετωπίσει με καχυποψία την νέα προσπάθεια. Κανείς δεν πρέπει να κοιτά το παρελθόν, αλλά να συνενωθούν όλες οι δυνάμεις, μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον.
Η Νίκη έχει ανάγκη τους φιλάθλους της και αυτή τη σεζόν έχουν υποχρέωση να είναι στο πλευρό της. Ακόμη προς το παρόν δεν έχουν γίνει οι μεταγραφές που θα σκορπίσουν ενθουσιασμό και θα λειτουργήσουν ως «κράχτες» για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, αλλά όπως και να ’χει, οι φίλαθλοι οφείλουν να είναι δίπλα στην κυανόλευκη ομάδα στο ξεκίνημά της.
Σήμερα στο Παντελής Μαγουλάς γίνεται το πρώτο ραντεβού. Ακόμη το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί, δεν έχουν γίνει πολλές μεταγραφές, η δημιουργία της ομάδας βρίσκεται στην αρχή, αλλά από την άλλη οι φίλαθλοι μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν στη Γ’ Εθνική. Οι ίδιοι ρυθμίζουν το ποσοστό αισιοδοξίας με το οποίο μπορεί να βλέπει η κυανόλευκη ομάδα τη συνέχεια και την παρουσία της στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Μένει λοιπόν να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να δώσουν θάρρος και κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ΠΑΕ να προχωρήσουν μπροστά.
 
 
 
 
 
 
 «Καθαρός» ο Ρόκα     
Καθαρές ήταν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Χουάν Μανουέλ Ρόκα (φωτό) αμέσως μετά το φιλικό με τη Μονακό. Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας χτύπησε στα πλευρά, ωστόσο η μαγνητική δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό. Πάντως για προληπτικούς λόγους περιορίστηκε χθες σε ελαφρύ τρέξιμο, όπως και ο Πάολο Φρατζιπάνε ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας μετά τη θλάση που υπέστη. 
Β.Ζ.
 
Φανέλες μέσω… Παρισιού
Μέσω… Παρισιού κατέφτασαν χθες οι φανέλες αλλά και άλλα πράγματα της αποστολής στη βάση τους στο Πράτο. Λόγω του μπερδέματος με την πτήση τσάρτερ απο Βερόνα για το Μονακό, τα πράγματα έφυγαν για την πρωτεύουσα της Γαλλίας, από όπου και έφυγαν χθες για να γυρίσουν στο αεροδρόμιο της Βερόνα, από όπου και παρελήφθησαν. 
Β.Ζ.
 
 
Θα τους… πάει στο ποτάμι
Εκτός από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η ομάδα και έχει όλες τις ανέσεις (γυμναστήριο, σάουνα, σπα), πολύ κοντά υπάρχει και ένα ποτάμι του οποίου το νερό είναι πολύ παγωμένο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 0 βαθμούς. Μέχρι στιγμής ο Σάκης Τσιώλης δεν έχει πάει τους παίκτες του, προκειμένου να βρέξουν τα πόδια τους, κάτι που συνηθίζεται από άλλους συναδέλφους του, αλλά δεν αποκλείεται τις επόμενες έξι μέρες που απομένουν να γίνει κι αυτό. 
Β.Ζ.
 
Ευδιάθετος ο Μπέος
Συν γυναιξί και τέκνοις βρίσκεται από χθες στο Πράτο ο Αχιλλέας Μπέος, καθώς το απόγευμα κατέφτασε και η σύζυγός του στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ομάδα. Το αφεντικό των «ερυθρόλευκων» ακολουθεί παντού την αποστολή και μαζί με το γενικό αρχηγό Τάκη Γιαννόπουλο λύνουν κάθε λειτουργικό πρόβλημα που δημιουργείται εν τη γενέσει του. Μάλιστα είναι αρκετά ευδιάθετος, καθώς βλέπει τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν το κρύβει, αστειευόμενος με όλους όσους βλέπει μπροστά του.
Β.Ζ.
 
Παρών ο Χατζηιωάννου
Το φιλικό στο «Λουί Ντε» παρακολούθησε και ο εφοπλιστής Πόλυς Χατζηιωάννου ο οποίος μένει μόνιμα στο Πριγκιπάτο και στο παρελθόν το όνομά του είχε ακουστεί στα διοικητικά της ΑΕΚ. Μάλιστα ο ίδιος ρωτούσε να μάθει νέα από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ μίλησε με το Βασίλη Ζηνέλη στον «αέρα».
Β.Ζ.
 
Για Αθήνα…
Προς την Αθήνα και τον Απόλλωνα κοιτάει για τη συνέχεια της καριέρας του ο Αλέκος Γεωργιάδης. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής την περασμένη σεζόν δεν είχε καλές σχέσεις με τον Μπάριος, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία και θεωρείται δύσκολο να παραμείνει στη Νέα Ιωνία.
Αγ. Θαν.  
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας  
Πόσοι και ποιοι παίκτες θα είναι σήμερα στην «πρώτη» της Νίκης Βόλου;
 
 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου