ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

τώρα-αρχίζουν-τα-δύσκολα-517007

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό Βόλου, που από σήμερα επανέρχεται σε ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος και, πρωτίστως, για το ματς της Κυριακής με την ΑΕ Καραϊσκάκης…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές ως το φινάλε, η βολιώτικη ομάδα ευρισκόμενη στο -4 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, πρέπει όχι μόνο να κάνει το επτά στα επτά, αλλά επιπλέον η λαρισαϊκή ομάδα να χάσει πέντε βαθμούς, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι και ισόβαθμος με τον Καραϊσκάκη, που είναι κι ο επόμενος αντίπαλος την Κυριακή.

Οπότε, εκτός του ότι στον Ολυμπιακό κοιτούν το κάθε ματς ξεχωριστά, το κυριακάτικο είναι καθοριστικό για την ανανέωση των ελπίδων, ενώ η ομάδα επιβάλλεται να επιστρέψει στις νίκες και στη συνέχεια να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες ακόμη και της… «ελπίδας του δευτέρου!».

O Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια, και ο προπονητής Σάκης Παπαβασιλείου έχει περάσει το μήνυμα …ότι κανείς δεν τα παρατά.

Άλλωστε μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν τη στιγμή που μένουν 7 αγωνιστικές και η διαφορά είναι 4 βαθμοί, αν και οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει από μόνοι τους από τον περασμένο Νοέμβρη πολλές φορές την ευκαιρία για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Τώρα, ο Απόλλωνας, ειδικά μετά την ισοπαλία που πήρε στο Βόλο, είναι φανερά σε θέση ισχύος.

Οι «ερυθρόλευκοι», κοιτώντας πίσω κι ενώ πόνταραν στη δύναμη της έδρας (όπου έλεγαν ότι στο β΄ γύρο έχουν εντός όλα τα ντέρμπι), δεν κέρδισαν κανένα στο Βόλο, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς από Διαγόρα, Πύδνα και Απόλλωνα Λάρισας, ενώ δεν κέρδισαν τα ντέρμπι σε Λάρισα, Καραϊσκάκη και Νέα Ιωνία. Μέσα στον Απρίλιο ο Ολυμπιακός έχει ν’ αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης και τη Νίκη, εκτός με τον Διαγόρα Σεβαστής (μια τριάδα αγώνων που στον α΄ γύρο στοίχισε την πρωτιά) και θέλει τρεις νίκες για να ελπίζει σε άλλες 4…

Σε ό,τι αφορά τον Απόλλωνα, ως το τέλος θα υποδεχθεί τους Αστέρα Πετριτή, Α.Ε. Ιστιαίας και Τηλυκράτη, ενώ θα φιλοξενηθεί από τους Μαύρους Αετούς, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη στο φινάλε, ενώ η Α.Ε. Καραϊσκάκης από την πλευρά της έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, έχοντας να παίξει στην Άρτα με Μαύρους Αετούς, Απόλλωνα, Νίκη και Αχιλλέα, ενώ έχει τρία ταξίδια για τους αγώνες αρχικά αυτή την Κυριακή με Ολυμπιακό Βόλου άλλα και μετά με Διαγόρα Σεβαστής και Εθνικό Φιλιππιάδας.

Στο πρόγραμμα των τριών πρώτων ομάδων, εκτός του ότι θα παίξουν με τον Καραϊσκάκη τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Απόλλων Λάρισας, και οι τρεις θα κληθούν να παίξουν με δυο ομάδες της πρώτης εξάδας, ειδικά με τον Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας, ενώ και με τη Νίκη, ο Ολυμπιακός και ο Καραϊσκάκης εντός, και τέλος ο Απόλλωνας θα παίξει στο Βόλο, αλλά την τελευταία αγωνιστική.

Για τον Ολυμπιακό πάντως, για να υπάρξει συνέχεια στην ελπίδα θα πρέπει την Κυριακή να κερδίσει τον Καραϊσκάκη που είναι αήττητος το 2017 χάνοντας τελευταία φορά πάλι στο Βόλο 18/12/16 από τη Νικη… Από τότε έχει 10 συνεχόμενες νίκες!

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 09.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί το αρχιερατικό μνημόσυνο των θανόντων αθλητών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων της ομάδας.

Την Κυριακή 9 Απριλίου και ώρα 11.00 θα γίνει επίσκεψη στο Γηροκομείο Βόλου, όπου θα μοιραστούν ρουχισμός και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου