ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστρέφει από αύριο με στόχο τη νίκη στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός Βόλου

επιστρέφει-από-αύριο-με-στόχο-τη-νίκη-σ-518227

Εβδομάδα σκληρής δουλειάς ξεκινά και πάλι από αύριο, μετά από διήμερο ρεπό, για τον Ολυμπιακό Βόλου, που θέλει να εξαντλήσει τις ελπίδες για άνοδο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ψυχολογικά τεταμένη ήταν η εβδομάδα που ακολούθησε για τον Ολυμπιακό, μετά την απρόσμενη εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) στο παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου την Κυριακή 19 Μαρτίου, που έφερε τους Βολιώτες 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας.

Οι εξελίξεις για τους ερυθρόλευκους, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει πριν από το κομβικό παιχνίδι στα Τρίκαλα και ως αποτέλεσμα της εντός έδρας ισοπαλίας με τους Λαρισαίους, με τον Τίμο Καβακά που αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία να παραδίδει τη σκυτάλη του προπονητή στον Σάκη Παπαβασιλείου.

Διαβολική σύμπτωση… το μη επιτυχημένο ντεμπούτο του Κατερινιώτη προπονητή, όπως είχε συμβεί και με τον Καβακά, όταν και είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας από τον τεχνικό με τον οποίο οι Βολιώτες είχαν αρχίσει τη σεζόν, τον Τζαναβάρα, με τον Παπαβασιλείου πάντως να τονίζει ότι παρά τη δύσκολη στιγμή στην οποία βρίσκεται η ομάδα, οφείλει να παλέψει στα 7 παιχνίδια που απομένουν, ώστε αν υπάρχει ελπίδα για άνοδο στη Football League… να την αρπάξει.

Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (4μ.μ.) εντός έδρας ντέρμπι με τον Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πρέπει ουσιαστικά να εμφανιστεί μεταμορφωμένος, βελτιώνοντας πρώτα τη συνολική του εμφάνιση και έπειτα την επιθετική δυστοκία που τον ταλανίζει εδώ και αρκετά παιχνίδια και είναι υπαίτια για αρκετούς βαθμούς, τους οποίους οι Βολιώτες έχουν χάσει στη δύσκολη κούρσα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Είναι αλήθεια ότι πριν από το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε ο Παπαβασιλείου να γνωρίσει καλά την ομάδα και να έχει πλήρη εικόνα για το πώς πρέπει να την παρατάξει. Όμως, ο Ολυμπιακός με εγνωσμένης αξίας παίκτες, που έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες δε δικαιολογείται να παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει την εμπειρία να προβάλλει αντίσταση σε τέτοια παιχνίδια, βρήκε όμως την ψυχή και την αγωνιστικότητα να κόψει απαραίτητους βαθμούς από τους ερυθρόλευκους.

Πλέον, έπειτα και από όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Πολιτικό Forum στο Astra Tv από τους δύο ισχυρούς άνδρες του Ολυμπιακού, τον κ. Μποτσιβάλη πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως και τον αντιπρόεδρο κ. Τσιμπανάκο την περασμένη Δευτέρα, ο απολογισμός, διοικητικός και αγωνιστικός, θα γίνει στο τέλος, ο Ολυμπιακός θα «κάνει ταμείο» και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, που θα κρίνουν και τη συνέχεια του σωματείου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν, υπάρχουν για τους Βολιώτες 7 παιχνίδια, εκ των οποίων τέσσερα μακριά από το Πανθεσσαλικό και τρία στο Βόλο. Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι με Καραϊσκάκη, Νίκη Βόλου και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ εκτός, ο Ολυμπιακός θα παίξει με Διαγόρα Σεβαστής, Εθνικό Φιλιππιάδας, Ρήγα Φεραίο και Θεσπρωτό. Καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο, αλλά ένας σοβαρός Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο μπορεί να φέρει… τα πάνω κάτω.

Αν οι Βολιώτες πάρουν το θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Καραϊσκάκη (με τον οποίο σήμερα ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση), τότε θα έχουν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας, απέναντι σε έναν μνηστήρα που προέκυψε στα τελευταία παιχνίδια και σχεδόν αθόρυβα.

Πλέον, με τον Σάκη Παπαβασιλείου να βρίσκεται ήδη αρκετές ημέρες στο Βόλο, η σκληρή δουλειά με τους παίκτες του είναι καθημερινή, τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης, όσο και της τεχνικής και των τελειωμάτων. Μια γεμάτη εβδομάδα προπονήσεων αρχίζει ξανά από αύριο για τους ερυθρόλευκους, με κάποιους μικροτραυματισμούς να μην ανησυχούν την τεχνική ηγεσία, που ευελπιστεί ότι θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους για το κρίσιμο παιχνίδι με την ομάδα της Αρτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου