ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυλαία για την ανακύκλωση στη Σκόπελο

αυλαία-για-την-ανακύκλωση-στη-σκόπελο-851206

Σύστημα εναλλακτικής ανταποδοτικής διαχείρισης σε ότι αφορά συσκευασίες κατασκευασμένες από διάφορα υλικά στη Σκόπελο. Η δημοτική αρχή μετά και από την επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο σχετικής απόφασης ξεκινά την ανακύκλωση στο νησί κάτι που αποτελεί άλλωστε και χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Ανταποδοτική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΕ η οποία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους Δήμους Αθηναίων-Θεσσαλονίκης-Πάτρας και Ηρακλείου.

Μάλιστα, εξουσιοδοτήθηκε ο επικεφαλής του δήμου Σκοπέλου να συνάψει τη σχετική σύμβαση, η οποία αφορά στην εφαρμογή συστήματος εναλλακτικής ανταποδοτικής διαχείρισης σε ότι αφορά σε συσκευασίες κατασκευασμένες από διάφορα υλικά.

Με την υπογραφή της σύμβασης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν ειδικές κατασκευές, όμοιες με αυτές που υπάρχουν και στον Δήμο Αθηναίων, όπου θα τοποθετούνται συσκευασίες από γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί και πλαστικό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο δήμος επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης καθώς ήδη από πέρυσι έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων και έχουν εγκατασταθεί κάδοι σε ορισμένα σημεία του νησιού, όπου εναποθέτουν μεταχειρισμένα μαγειρικά έλαια τα καταστήματα εστίασης του νησιού.

«Παράλληλα έχουμε συνάψει σύμβαση με την Εταιρεία Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών συσκευών, τοποθετώντας ειδικούς κάδους σε διάφορα σημεία του νησιού, τη Γλώσσα, το Κλίμα και τη Σκόπελο, προκειμένου να συγκεντρωθούν εν συνεχεία από την αρμόδια Εταιρεία», επισημαίνει ο κ. Βασιλούδης.

Ο ίδιος αναφέρει πως η ανακύκλωση έπρεπε άμεσα να ξεκινήσει στο νησί καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών οι οποίοι δείχνουν καθολική ανταπόκριση στις ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος.

«Με την κίνηση αυτή πλέον είμαστε καλυμμένοι σε όλους τους τομείς της ανακύκλωσης», επισημαίνει ο κ. Βασιλούδης ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη ενέργεια στην οποία προχωρά η δημοτική αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου