ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα

πλούσιο-πολιτιστικό-πρόγραμμα-503510

Συμμετοχές σε σειρά εκδηλώσεων έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς και πιο συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου τα παιδιά του χορευτικού τίμησαν τη μητέρα χορεύοντας τραγούδια και δίνοντας από ένα μικρό δωράκι στις μητέρες. Η βραδιά ήταν συγκινητική και όλες οι μητέρες ευχαριστήθηκαν και χειροκρότησαν την πολύ ωραία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πρωτοβουλία των δασκάλων τους.
 
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κερασιάς συνεχίζοντας τις πλούσιες εκδηλώσεις του, συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στη 13η συνάντηση παιδικών χορευτικών τμημάτων που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στον Αλμυρό και διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού. Εκεί τα παιδιά του χορευτικού αναβίωσαν το έθιμο του Πηλιορίτικου γάμου με ξύρισμα γαμπρού και ντύσιμο της νύφης.
 
Επίσης, ο πολιτιστικός σύλλογος Κερασιάς έδωσε το δυναμικό παρόν στη συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στα Κανάλια που διοργάνωσε ο πολιτιστικός Σύλλογος Καναλίων μαζί με τη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση Κάρλας συμμετέχοντας με το μικρό και μεγάλο χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κερασιάς. Δάσκαλοι χορού είναι ο Τσάμης Χρήστος και η Αντιγόνη Μανώλη. Ο σύλλογος συγχαίρει τους διοργανωτές που μέσω των εκδηλώσεων αυτών διατηρούν την παράδοση και ιστορία του τόπου μας.
 
Επιπλέον, ο πολιτιστικός σύλλογος διοργάνωσε στις 13/6 με επιτυχία σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, πεζοπορία από την Άνω Κερασιά, Κώστα Ράχη, Ι.Μ. Φλαμουρίου και επιστροφή μέσα από μοναδικά μονοπάτια. Η διαδρομή ήταν φανταστική με θέα τη λίμνη Κάρλα, τον Παγασητικό και το Αιγαίο ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής ήταν μέσα στις οξιές. Αρχηγός της πεζοπορίας ήταν ο Σταθάκης Κυριάκος που καθοδηγούσε με κάθε λεπτομέρεια τους συμμετέχοντες, ενώ ο κυρ – Χρήστος με τη φυσαρμόνικα έπαιζε πανέμορφες μελωδίες κάνοντας τη διαδρομή χαρούμενη και ξεκούραστη.
 
Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Ε.Ο.Σ. Βόλου και ιδιαίτερα  τον Κυριάκο Σταθάκη, για την άριστη συνεργασία που δε σταματάει εδώ, καθώς έχουν προταθεί απ’ τον ίδιο και πολλές άλλες διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Ο σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία στην ανάδειξη της περιοχής ενώ κάνει προσπάθειες πολλά μονοπάτια να καθαριστούν και να ανοιχτούν ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ανακαλύψουν τις ομορφιές της άγριας φύσης που διαθέτει σε αφθονία κάθε εποχή του χρόνου το Βόρειο Πήλιο.
Επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς, διοργάνωσε εκδρομή στις 19/6 στα Μετέωρα, στο δήμο Ιτάμου, και αφού πέρασε από πανέμορφα τοπία, άγρια και καταπράσινη φύση με έλατα, οξιές, πλατάνια και πολλά τρεχούμενα νερά και ποτάμια, μέσω Ασπροποτάμου, κατέληξε στο Νεραΐδοχώρι για φαγητό και ξεκούραση. Ακολούθως, μέσω Περτουλίου και τα πανέμορφα λιβάδια του που προσφέρουν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, κατέληξαν στην Ελάτη για καφέ. Η εκδρομή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν κι έτσι το βράδυ που επέστρεψαν στο χωριό, ήταν όλοι ενθουσιασμένοι που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλο ένα πολύ όμορφο σημείο της πατρίδας μας.
 
Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς διοργανώνει σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κάρλα, τις εξής εκδηλώσεις:
-24 Ιουλίου: Ετήσιος χορός του Συλλόγου και τον «Αετό» στην πλατεία του χωριού και με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος.
-8 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με την πειραματική σκηνή Ν. Ιωνίας που παρουσιάζει το έργο «Φθινοπωρινή Ιστορία».
-23 Αυγούστου: Βραδιά πανσέληνου στην άνω Κερασιά για 10η χρονιά με την ορχήστρα του Νίκου Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη.
-27 Αυγούστου: Στην πλατεία της Κερασιάς συνάντηση χορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων.
Πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου: 3η Αστροβραδιά στην Άνω Κερασιά, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου