ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα 25 καλύτερα νησιά η Αλόννησος

στα-25-καλύτερα-νησιά-η-αλόννησος-660738

Κορυφαία θέση καταλαμβάνει η Αλόννησος στη λίστα με τα 25 ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που κατάρτησε το διαδικτυακό BuzzFeed, προτρέποντας τους φίλους των ταξιδιών να τα επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Με σειρά κατάταξης τη λίστα απαρτίζουν τα νησιά: Ελαφόνησος, Σύμη, Παξοί, Καστελλόριζο, Νίσυρος, Σκύρος Θάσος, Κάλυμνος, Λασίθι, Εύβοια, Ικαρία, Αλόννησος, Ψαρά, Τήλος, Ζάκυνθος, Χάλκη, Δονούσα, Δήλος, Κέρκυρα, Σύρος, Πολύαιγος, Σύφνος, Νάξος, Αμοργός και Κύθνος.

Η Αλόννησος επελέγη διότι είναι «εξαιρετικός προορισμός με όμορφες παραλίες και ενδιαφέροντα δρώμενα τους καλοκαιρινούς μήνες», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται σε περιβαλλοντικό επίπεδο αποδίδει καρπούς, σε συνάρτηση με τον ευρύτερο σχεδιασμό διεθνούς προβολής του νησιού, που υλοποιείται από τους αιρετούς και τους τοπικούς φορείς.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει ότι «τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ως δημοτική αρχή, προκειμένου να αναδείξουμε αυτό τον επίγειο παράδεισο που είναι η Αλόννησος και παράλληλα να καταστήσουμε ευρύτερα γνωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει». Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «έχουμε εμπεδώσει ως δημοτική αρχή τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος και προσπαθούμε, έχοντάς το ως κέντρο βάρους, να το αναδείξουμε, παράλληλα με την ευρύτερη προσπάθεια ανάπτυξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος».

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο ίδιος, η Αλόννησος είναι νησί που προσφέρεται για όλες τις ηλικίες, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων προορισμών, τα οποία «έχουμε διατηρήσει και διαφυλάξει, επί σειρά ετών, ως κόρη οφθαλμού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και διευρύνεται διαρκώς, με στοχευμένες ενέργειες, που εστιάζονται στην κατεύθυνση της διεθνούς προβολής και της αναζήτησης νέων αγορών μέσα από καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου