ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Σκιάθου

προσλήψεις-εποχικών-στο-δήμο-σκιάθου-668357

Οι προσλήψεις δέκα εποχικών υπαλλήλων στην υπηρεσία καθαριότητας, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου, ύψους 2.100.000 ευρώ περίπου και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συγκαταλέγονταν μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου.

Οι δέκα εποχικοί υπάλληλοι, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, θα απασχοληθούν ως εργάτες καθαριότητας, προκειμένου να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν, όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Γιαννίτσης.

Παράλληλα, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου, το οποίο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις χώρων του νησιού, τη δημιουργία πάρκιγκ, βελτίωση των σχολικών κτιρίων, αρχής γενομένης από το 1ο δημοτικό σχολείο Σκιάθου και μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, σε καίριες περιοχές του νησιού, όπως για παράδειγμα το τμήμα που βρίσκεται πάνω από τον περιφερειακό, το τμήμα στο ύψος του 1ου δημοτικού και σε άλλα σημεία, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται, όταν σημειώνεται έντονη βροχόπτωση. Το σύνολο, σχεδόν, των έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου, θα υλοποιηθούν με ιδίους πόρους, με εξαίρεση ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ περίπου, το οποίο θα καλυφθεί από πόρους ΣΑΤΑ, όπως ανάφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η μέσω της εφαρμογής του συγκεκριμένου τεχνικού προγράμματος, θα δοθεί λύση σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και θα αποβεί προς όφελος τόσο των κατοίκων, όσο και κατ’ επέκταση των επισκεπτών.

Εναλλακτικές δράσεις

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου τέθηκε, εξάλλου, προς ψήφιση το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο εστιάζεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τη συμμετοχή σε workshops, σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με παράλληλο άνοιγμα σε νέες αγορές και στόχο να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι δείκτες του τουρισμού.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Σκιάθου, η περσινή χρονιά έκλεισε με αύξηση 10% στην τουριστική κίνηση. Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι η παραπάνω αύξηση ήταν το αποτέλεσμα των προσπαθειών και των ενεργειών που προηγήθηκαν, ενώ προσέθεσε ότι «το αποτέλεσμα ήταν καλό και μας δικαίωσε».

Τα νέα στοιχεία του φετινού σχεδιασμού είναι η συμμετοχή του νησιού, για πρώτη φορά, σε εκθέσεις που έχουν ως επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το ευρύτερο άνοιγμα στην Ιταλική αγορά, τη Δανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, πέρα από τις παραδοσιακές αγορές, με παράλληλα workshops, και ευρύτερες δράσεις προβολής του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου