Παράδοση στον χορό

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-11, 17:08:37
Παράδοση στον χορό

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, προκειμένου να ταξιδέψει παλιούς και νέους χορευτές, κάθε ηλικίας, στην εκφραστική και αρμονική τέχνη του λαϊκού χορού.

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με εμπειρία από το 1965, που ίδρυσε την πρώτη χορευτική ομάδα, συνεχίζει με ανερχόμενη δράση την πορεία του, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό μελών στις χορευτικές του ομάδες στον Βόλο και τον Αλμυρό. Υποστηρίζεται από στελέχη -εμψυχωτές και αξιόλογους εκπαιδευτές, γνώστες του ελληνικού χορού. Οργανώνει με σεβασμό χορευτικές και μουσικές παραστάσεις που υμνούν και αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας συνδέοντάς τον με τη σημερινή πραγματικότητα, αφού ο χορός αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο στοιχείο στη ζωή την Ελλήνων.

Συμμετέχει σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, φεστιβάλ χορού και πραγματοποιεί εκδρομές, γλέντια παίρνοντας πάντα αφορμή και έμπνευση από στοιχεία και έθιμα της λαϊκής παράδοσης. Στις 19 Ιουνίου πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας με μεγάλη επιτυχία την ετήσια παράσταση των παιδικών ομάδων που είχε τίτλο «τούτο το καλοκαιράκι», στην οποία εμφανίστηκαν 230 παιδιά με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, ταξιδεύοντας τους θεατές στα καλοκαιρινά έθιμα και πανηγύρια της χώρας. Στις αρχές Αυγούστου η χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού συμμετείχε στο φεστιβάλ στο Ferrazzano της Κεντρικής Ιταλίας. Επίσης η χορευτική ομάδα του Βόλου συμμετείχε στην ετήσια 15η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση του Δήμου Σερρών, μετά από πρόσκληση του εκεί Λυκείου των Ελληνίδων.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στα τμήματα εκμάθησης ελληνικών χορών για παιδιά και ενήλικες που θα λειτουργήσουν στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από ηλικίας πέντε ετών. Πληροφορίες-εγγραφές στο γραφείο του Λ.Ε.Β (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421033938- 2421305753 στις ώρες: 10:30-14:30 το πρωί και το απόγευμα 18.00-20.00.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=