ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψε η φωνή της…

μάγεψε-η-φωνή-της-808295

Γέμισε χαμόγελα και παλμό η προχθεσινή βραδιά τιμής του Μουσικού Σχολείου Βόλου στη Χαρούλα Αλεξίου, με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου να υποδέχεται την κορυφαία ερμηνεύτρια στον χώρο της συναυλίας. Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ergon Showground γέμισε προχθές το βράδυ από το φωτεινό χαμόγελο και την ευαισθησία της κορυφαίας ερμηνεύτριας, η οποία έδωσε το στίγμα της στην εκδήλωση, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου, καλωσόρισε τη Χαρούλα Αλεξίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλο δώρο και πολύτιμη παρακαταθήκη για τους μαθητές η εμπειρία που βίωσαν, μελετώντας τα τραγούδια της και τραγουδώντας τα στη συνέχεια.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια ανέφερε ότι το αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου είναι πολύ τιμητικό για την ίδια και το απόλαυσε. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο του σχολείου, για το οποίο «έχει ακούσει τόσα πολλά» όπως είπε.

Η βραδιά κύλησε με μουσική, έκδηλο ενθουσιασμό και το σύνολο ελληνικής μουσικής (Ορχήστρα – Χορωδία) του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που παρουσίασε στο κοινό του Βόλου μια συναυλία με τραγούδια κλασικά που άντεξαν στον χρόνο και όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Οι μαθητές, μελετώντας την καλλιτεχνική πορεία της κορυφαίας ερμηνεύτριας από το 1970 μέχρι και σήμερα, ήρθαν σε επαφή με σπουδαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς όπως οι: Μάνος Λοΐζος, Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Μαρκόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ζαμπέτας, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Αντύπας, Χάρις Αλεξίου, Loreena Mc Kennitt. Νίκος Καββαδίας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μανώλης Ρασούλης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Δημήτρης Χριστοδούλου, Πυθαγόρας.

Ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Ζαφείρης Κουκουσέλης, επιμελήθηκε την επιλογή των τραγουδιών, την ενορχήστρωση, την εναρμόνιση της χορωδίας και τη διεύθυνση ορχήστρας, ενώ τη διδασκαλία της χορωδίας ανέλαβαν οι καθηγήτριες Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις πλαισίωσαν την προχθεσινή μουσική βραδιά, που άφησε γλυκιά επίγευση στην επίσημη προσκεκλημένη και στο πλήθος των παριστάμενων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου