ΤΟΠΙΚΑ

Οι πέντε έφηβοι βουλευτές από τη Μαγνησία

οι-πέντε-έφηβοι-βουλευτές-από-τη-μαγνη-487881

Δυναμική θα είναι για μια ακόμη χρονιά εκπροσώπηση της Μαγνησίας στην ΚΒ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου στην Αθήνα.

Πέντε μαθητές λυκείων από τη Μαγνησία θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής, προκειμένου να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς, το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο και νέες δημιουργικές προτάσεις για συλλογική δράση. Το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου θα εκπροσωπήσει η Μαρία Γράντζα, το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας η Αναστασία Δράκου, το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου ο Θεοφάνης Γεωργούλας, το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου ο Σταύρος Δήμου και το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου ο Βασίλειος Αθανασίου.

Η Μαρία Γράντζα θα εκπροσωπήσει το 2ο ΓΕΛ Βόλου

Οι έφηβοι βουλευτές κατέθεσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις απόψεις τους, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να δίνεται βήμα στους νέους, προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους.

Η Αναστασία Δράκου  μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Ο 16χρονος Θεοφάνης Γεωργούλας, μαθητής της Α΄ τάξης του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου, επεσήμανε από την πλευρά του ότι η σύνοδος της Βουλής των Εφήβων, είναι σημαντική γιατί «ακούγεται επιτέλους η φωνή μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μας ακούσει το κράτος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας, και με χαροποιεί ιδιαίτερα η συμμετοχή μου». Η παραίνεση που απευθύνει παράλληλα στους κυβερνώντες, είναι «να δώσουν σημασία στο μέλλον των παιδιών, γιατί το έχουν υποθηκεύσει».

Το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου εκπροσωπεί ο Θεοφάνης Γεωργούλας

Οι πέντε έφηβοι βουλευτές από τη Μαγνησία, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και κοινά όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα κόσμο με ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του 16χρονου Βασίλειου Αθανασίου, μαθητή της Α΄ τάξης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το 1ο ΓΕΛ Βόλου στη Βουλή των Εφήβων. «Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος που θα καταφέρω να εκπροσωπήσω τους συμμαθητές μου και πιστεύω θα είναι μια ωραία εμπειρία. Πρέπει να ακουστεί η φωνή των εφήβων, γιατί οι έφηβοι είναι το μέλλον της χώρας», επισημαίνει μεταξύ άλλων. Η προτροπή που απευθύνει σε όσους κατέχουν θέσεις εξουσίας είναι να αλλάξουν άμεσα ή έμμεσα τα κακώς κείμενα και όλοι να προσπαθήσουν από κοινού για το καλύτερο. «Όλοι να προσπαθήσουν για το συμφέρον της χώρας και όχι για ατομικά συμφέροντα», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο Βασίλειος Αθανασίου, μαθητής του 1ου ΓΕΛ  Βόλου

Ο Σταύρος Δήμου, μαθητής της B τάξης του 6ου ΓΕΛ Βόλου, δηλώνει: «πολύ χαρούμενος και περήφανος, διότι θα μπορέσω να εκπροσωπήσω το σχολείο μου σε κάτι τόσο σημαντικό, και θα μπορέσω να εκφράσω παράλληλα τις απόψεις των συμμαθητών μου». Ο μαθητής που οδεύει στα 17 του χρόνια, υπογραμμίζει την ανάγκη θέσπισης μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα, προκειμένου να καταστεί «πιο φιλικό το περιβάλλον του σχολείου για τους μαθητές», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «σίγουρα η κρίση την οποία περνάμε, δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Η οικονομική κρίση έχει βλάψει τη χώρα μας, προσθέτει, σε πολύ μεγάλο βαθμό». Ο νεαρός μαθητής τονίζει ότι πρέπει να ανοίξουν οι ορίζοντες για την εξέλιξη των μαθητών στην πατρίδα τους, προκειμένου να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ σημειώνει ότι «πρέπει να γίνει φιλική η χώρα προς τους νέους και να τους δώσει ευκαιρίες εξέλιξης», εκφράζοντας τα όνειρά του, όνειρα ταυτόχρονα της γενιάς του, για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Σταύρος Δήμου, μαθητής του 6ου ΓΕΛ Βόλου

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου