ΤΟΠΙΚΑ

Το χαρτζιλίκι τους σε φτωχούς δίνουν παιδιά, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχοι

το-χαρτζιλίκι-τους-σε-φτωχούς-δίνουν-π-612059

Ενισχύουν με οικοσκευή και χρήματα τη «Διακονία»

Πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα για βοήθεια που υποβάλλονται στο Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος», ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συγκινητικές πρωτοβουλίες συμπολιτών κάθε ηλικίας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας.

Ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι προσφέρουν διακριτικά στον «Εσταυρωμένο» το υστέρημα της αγάπης τους, ενώ μικρά παιδάκια δίνουν, αντίστοιχα το χαρτζιλίκι τους, προκειμένου να χαρίσουν το χαμόγελα σε άλλα παιδάκια, που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που παραθέτει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου», σκιαγραφώντας την αστείρευτη ευαισθησία που διακρίνει πολλά νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας. «Προ ημερών ήρθε μια οικογένεια, οι γονείς με τα παιδιά τους, ηλικίας από προνήπια μέχρι 1η Γυμνασίου. Το κάθε παιδάκι προσέφερε το χαρτζιλίκι του στον «Εσταυρωμένο», προκειμένου να το διαχειριστεί προς όφελος των άπορων οικογενειών της περιοχής μας».

Πριν από ένα μήνα, εξάλλου, φοιτητές πρόσφεραν στον «Εσταυρωμένο» τον οικιακό τους εξοπλισμό, προκειμένου να διατεθεί όπου υπάρχει ανάγκη, σε οικογένειες ανέργων που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, αλλά και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ο οικιακός εξοπλισμός που έχει καταστραφεί ολοσχερώς λόγω πυρκαγιάς.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας, που έχουν τη δυνατότητα, προσφέρουν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και διάφορα άλλα είδη που προορίζονται για την κουζίνα, προκειμένου να δοθούν, σε όσους τα έχουν ανάγκη. Δεκάδες ρούχα προσφέρονται από οικογένειες στο Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Μητρόπολης Δημητριάδος και συγκεκριμένα στη «Διακονία», που λειτουργεί με ευθύνη του «Εσταυρωμένου» και τροφοδοτεί σε σταθερή βάση, δεκάδες αναξιοπαθούντες.

«Η οικοσκευή δίνεται όπου κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη» επισημαίνει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου», τονίζοντας παράλληλα ότι «αρκετοί στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας, η οποία είναι οργανωμένη στο κομμάτι αυτό και διά του Συλλόγου βοηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, όπου μπορούμε».

Κάθε περιστατικό που καταγράφεται είναι συγκλονιστικό και αναδεικνύει τις αθέατες πτυχές της φιλανθρωπίας, που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι ανάγκες του «Εσταυρωμένου» που τροφοδοτεί κάθε μήνα δεκάδες άπορες οικογένειες με τρόφιμα, κρέας, ψαρικά, που φυλάσσονται σε καταψύκτες.

Τα αναγκαία είδη για τους φυλακισμένους, αντίστοιχα, είναι σλιπ, φανελάκια καινούργια, κάλτσες, αθλητικά παπούτσια, τζιν παντελόνια, πετσέτες προσώπου και μπάνιου, σεντόνια, τηλεκάρτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, είδη καθαριότητας, σκόνη πλυσίματος, αλλά και χρήματα, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, για την κάλυψη οικονομικών βοηθημάτων που δίνονται σε τακτά διαστήματα. Τα ρούχα που προσφέρονται, ωστόσο, «πρέπει να είναι καθαρά και σιδερωμένα. Δεν θα δεχόμαστε πλέον ρούχα βρώμικα και σε κακή κατάσταση» καταλήγει ο π. Θεόδωρος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου