ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποιημένοι οι επαγγελματίες

ικανοποιημένοι-οι-επαγγελματίες-751423

Εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 90% η πληρότητα των καταλυμάτων τα Χριστούγεννα

Θετικά είναι τα δεδομένα που διαφαίνονται για την περιοχή της Ζαγοράς ενόψει των Χριστουγέννων, με τις προκρατήσεις στα καταλύματα να κυμαίνονται σε εορταστικά επίπεδα, τα οποία εκτιμάται ότι θα μεταφραστούν σε πληρότητες 90%.

Η διάθεση του κόσμου να ταξιδέψει σε τουριστικά θέρετρα στη διάρκεια των εορτών είναι εμφανής, ενώ η πλειοψηφία των επισκεπτών των Χριστουγέννων προέρχονται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Οι προκρατήσεις ενόψει των Χριστουγέννων είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και θυμίζουν τις καλές εποχές, πριν από την κρίση, τουλάχιστον μια πενταετία πριν» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς».

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι υπάρχει κινητικότητα και ενόψει Πρωτοχρονιάς, ενώ «τα Φώτα είναι το τρίτο κομμάτι των εορτών και τώρα αρχίζει να υπάρχει ζήτηση και ορισμένες κρατήσεις, αλλά το ουσιαστικό ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί την τελευταία στιγμή. Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι προκρατήσεις και οι επιβεβαιωμένες κρατήσεις των εορτών, εξελίσσονται πολύ καλά».

Στο μεταξύ, είναι πανέτοιμα τα καταστήματα της Ζαγοράς, τα εστιατόρια, οι καφετέριες, έχουν τον ανάλογο στολισμό, το κλίμα είναι γιορτινό και η κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου παράλληλα, παρουσιάζει ανάλογη εικόνα.

Ο εορταστικός στολισμός της κεντρικής πλατείας της Ζαγοράς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και πραγματοποιείται με τη συνδρομή των επαγγελματιών της συγκεκριμένης περιοχής και άλλων φορέων.

Στην πλατεία έχουν τοποθετηθεί εννιά σπιτάκια, με τον ανάλογο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, κάθε ηλικίας.

«Η εορταστική ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα έντονη φέτος στη Ζαγορά. Στολισμοί γίνονται κάθε χρόνο από την πλευρά του Δήμου και συνεισφέραμε τόσο εμείς, όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος», που αναπτύσσει αντίστοιχες δράσεις. Απλά φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ιδιαίτερης Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας» επισημαίνει ο κ. Μπαρούτας.

Ο ίδιος δηλώνει «ικανοποιημένος από την κατάσταση που διαμορφώνεται», ενώ όπως προσθέτει «ως Σύλλογος Επαγγελματιών κάνουμε κινήσεις και ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον και μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εφαρμόσει και άλλες ενέργειες που ετοιμάζουμε, οι οποίες θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην περιοχή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου